Op zoek naar de grote grazers

30-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Een van de grote trekpleisters van de Broekpolder is de kudde Schotse Hooglanders. Sinds november 2012 zijn ze (soms moeilijk) te vinden in dit mooie gebied. Ze ‘helpen’ bij het onderhoud van de polder door hun voortdurende gegraas. Hierdoor is de reuze berenklauw al voor een groot deel verdwenen. Ook verspreiden ze allerlei zaden in hun ruige vacht. 

De gidsen van de Federatie Broekpolder krijgen veel vragen over deze grote grazers: hoeveel zijn het er eigenlijk, kan de kudde maar door blijven groeien en is er genoeg voedsel in de winter? Hoe oud kunnen ze worden en hoe zwaar is zo'n dier? Om op deze en andere vragen antwoord te geven organiseren gidsen van de Federatie Broekpolder een themawandeling: ‘op zoek naar de grote grazers in de Broekpolder’.

De wandeling vindt plaats op zondag 5 februari van 14.30-16.30. De gidsen nemen u mee De Ruigte in en gaan van de paden af om de grazers op te sporen. Het is aan te raden schoeisel aan te doen dat tegen een stootje en nattigheid kan. Een verrekijker is ook handig. 

Zin om mee te lopen? Meld u dan aan op broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl. Er kunnen maximaal tien mensen meedoen aan deze wandeling. De kosten van deze wandeling zijn twee euro per persoon. Honden die sociaal naar andere dieren zijn, kunnen gerust meelopen. Maar wel aan de lijn! Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl.

Gerelateerd