Openbare repetitie Theater Rotterdam

11-12-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Theater Rotterdam brengt drie theatericonen samen. Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandse bewerking van Heisenberg. Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York, Londen en Duitsland werd opgevoerd. Middenin een intensief maak- en repetitieproces aan de Stadsgehoorzaal de grote eer om op zaterdag 5 januari een openbare repetitie te houden, waar de theatericonen hun bijzondere werk in wording voor het eerst met publiek kunnen uitproberen.

Heisenberg vertelt het verhaal van Georgie die midden op een hectisch, overvol station Alex ziet en hem een kus in zijn hals geeft. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft.

De Britse toneelschrijver Simon Stephens schreef een stuk zoals hij nooit eerder deed. Met het onzekerheidsprincipe van Heisenberg als uitgangspunt, experimenteert hij met de personages Georgie en Alex. Hij creëert een humoristisch, muzikaal en energiek universum, een wereld vol levenskracht die loskomt als je het onvoorspelbare omhelst.

De Nederlandse bewerking van Heisenberg brengt Hans Croiset, Elsie de Brauw en Johan Simons voor het eerst samen. Hiermee komt een lang gekoesterde wens van de drie theatericonen uit. Begin het nieuwe jaar goed met een uniek kijkje in het maakproces van een meesterwerk!

Zaterdag 5 januari 20.15 uur, deuren open 19.15 uur, toegangsprijs € 5,00.

Gerelateerd