Opening Rottahuis en middeleeuwse markt tijdens de Nationale Archeologiedagen

03-10-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - De Nationale Archeologiedagen zijn van 11 tot en met 13 oktober. Ook in Rotterdam en Vlaardingen is er dan veel te beleven.

Opening Rottahuis in Vlaardingen

Op de plek van de Markthal zijn in 2010 de resten van het Rottahuis uit de 11e eeuw opgegraven. Het huis is op ware grote nagebouwd in het nieuwe natuurgebied Broekpolder in Vlaardingen en maakt deel uit van het Educatief Archeologisch Erf. De officiële opening is op vrijdag 11 oktober om 17.30 uur door wethouder en locoburgemeester Wijbenga van Rotterdam en burgemeester Jetten van Vlaardingen.

Het Rottahuis is tijdens de Nationale Archeologiedagen te bezoeken op 12 en 13 oktober van 10.00 tot 16.00 uur. Daarna iedere zondag van 12.00 tot 15.00 uur met excursies vanaf de ontvangstlocatie aan het Klokbekerpad 1 (locatie prehistorische boerderij) of op afspraak.

 

Middeleeuwse markt in Rotterdam


Dompel je onder in het leven van 1000 jaar geleden tijdens de middeleeuwse markt. Laat je verrassen door een goochelaar, luister naar muziek uit die tijd, leer weven en proef middeleeuwse hapjes. De markt is op zaterdag 12 oktober van 10.00 tot 16.00 uur naast de Markthal en het Marktcafé.

Op de markt is ook een film te zien over de bouw van het Rottahuis. Wie woonden er en hoe leefden ze, daar kom je op de middeleeuwse markt achter.

Vijf jaar De Tijdtrap

De Tijdtrap bestaat vijf jaar. Vanaf de middeleeuwse markt start elk uur een rondleiding naar de Tijdtrap in de Markthal. De Tijdtrap is een permanente tentoonstelling van archeologische vondsten in het trappenhuis en parkeergarages van de Markthal. Alle voorwerpen zijn gevonden bij de opgraving voorafgaand aan de bouw van de Markthal en vertellen samen het verhaal van deze plek. http://www.detijdtrap.nl/

Meer informatie:


Archeologie Rotterdam: https://www.rotterdam.nl/bestuur-organisatie/archeologie/

Meer informatie over de Nationale Archeologiedagen: https://www.archeologiedagen.nlGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date