Opkomst en ondergang van een misdaadfamilie

27-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week wordt in Filmtheater Het Zeepaard de film "Pájaros de Verano" vertoond van regisseurs Ciro Guerra en Cristina Gallego met onder meer de acteurs José Acosta, Carmiña Martínez en Natalia Reyes.

 
Het verhaal

Colombiaans drama van de makers van El Abrazo de la Serpiente (2015) waarin het leven van een inheemse Wayuu-familie in La Guajira wordt gevolgd. Zowel hun levens als hun cultuur staan op het spel door de betrokkenheid met drugshandel. Colombia, jaren zeventig. Tijdens een dorpsceremonie op een uitgestrekte woestijnvlakte laat Rapayet zijn oog vallen op de mooie Zaida. Maar om ook echt met haar te kunnen trouwen, is een grote bruidsschat nodig. Terwijl de oudere vrouwen van de inheemse Wayuu-familie hun mystieke rituelen blijven volgen, grijpen Rapayet en leden uit een bevriende familie hun kans om geld te verdienen met het smokkelen en verkopen van grote partijen marihuana. Met de drugs en het verdiende geld, komt het geweld. In vijf adembenemend gefilmde hoofdstukken zien we hoe het traditionele Colombia verandert.

 

★★★★ VPRO Cinema

Fraai gefotografeerde volksvertelling annex gangsterfilm.

★★★★ de Volkskrant

Gegoten in de vorm van een volkssprookje.

★★★★ Trouw

Een episch drama over de opkomst en ondergang van een misdaadfamilie.

 

Pájaros de Verano wordt vertoond op donderdag 30 mei om 20.30 uur en op zondag 2 juni om 16.15 uur.

Reserveren via www.hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van de Vue bioscoop in Vlaardingen.

 

 

 

 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date