Oscarwinnaar in Filmtheater Het Zeepaard

09-04-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film "Shape of Water" vertoond van regisseur Guillermo del Toro met Sally Hawkins, Octavia Spencer, Richard Jenkins, Michael Shannon, Doug Jones en anderen.


Het verhaal

The Shape of Water van de magisch-realistische verhalenverteller Guillermo del Toro (Pan's Labyrinth) speelt zich af in Amerika, 1962, tijdens de Koude Oorlog. In een beveiligd overheidslaboratorium waar raadselachtig onderzoek wordt gedaan werkt de stomme Elisa (Sally Hawkins) als schoonmaker. Wanneer er een amfibie-achtig wezen wordt binnengehaald, ziet zij daar als enig geen onderzoeksobject in, maar een wezen van vlees en bloed, waar ze mee kan communiceren en zelfs verliefd op kan worden. Dit intens romantische sprookje is zowel een scherp commentaar op de huidige maatschappij als een ode aan de film van weleer - van zwijgende cinema tot film-noir -, aan de Koude Oorlog-thrillers en de B- film, met het ‘monster’ als metafoor voor de maatschappelijk benadeelden. De film won de Gouden Leeuw in Venetië en de Golden Globe voor beste regisseur en was genomineerd voor maar liefst 13 Oscars, waarvan er vier werden binnengehaald waaronder die voor Beste Film en Beste Regisseur.

 
De Shape of Water wordt vertoond op donderdag 12 april om 20.30 uur en op zondag 15 april om 16.15 uur.

Reserveren via www.hetzeepaard.nl . De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date