Oscarwinnende film in Het Zeepaard

29-06-2020 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week in Filmtheater Het Zeepaard wordt de film "Un Homme et une Femme" vertoond van regisseur Claude Lelouch, met Anouk Aimée, Jean-Louis Trintignant, Pierre Barouh e.a.

 

Het verhaal

Jean-Louis Trintignant en Anouk Aimée, twee iconen van de Franse film, vormden ruim vijftig jaar geleden een liefdespaar in de klassieker Un Homme et une Femme uit 1966 van Claude Lelouch (bekend van Les Uns et les Autres).

Een man, een vrouw, een toevallige ontmoeting. Hij is autocoureur, zij werkt als scriptgirl. Een ontmoeting op de kostschool van hun kinderen is het startpunt van een romance. Voorzichtig, want beiden hebben hun eerdere partners verloren. Kan de liefde opnieuw ontbranden? Jean-Louis en Anne ontdekken elkaar voorzichtig, beminnen hartstochtelijk en laten weer los. Deze klassieker won destijds de Gouden Palm in Cannes en Oscars voor Beste Buitenlandse Film én Beste originele scenario en betekende voor Lelouch de doorbraak naar het grote publiek. Nu uitgebracht in een prachtig gerestaureerde versie en gelijktijdig in de bioscoop met de première van Les Plus Belles Années d’une Vie waarin Trintignant en Aimée, nu als tachtigers, elkaar opnieuw ontmoeten!

 
Un homme et une femme wordt vertoond op donderdag 2 juli om 20.30 uur en zondag 5 juli om 16.15 uur. Reserveren is nu verplicht.

Kijk voor alle informatie op: www.hetzeepaard.nl 

Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date