Passantensteiger geopend: aanmeren in de binnenstad

15-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Met het vaarseizoen in aantocht heeft Vlaardingen er een nieuwe attractie bij. Wethouder Bart de Leede opende afgelopen week de nieuwe passantensteiger bij de Vlaardinger Driesluizen. Het biedt recreanten een plek om voor een korte tijd, tussen zonsopkomst en zonsondergang, af te meren en Vlaardingen te verkennen.

De steiger is onderdeel van een groter project waarbij recreatieve verbindingen  worden gelegd van en naar Vlaardingen, en is mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland. Bij de steiger staat een informatiezuil met informatie over de recreatieve verbindingen en informatie over Vlaardingen en de erfgoedlijn Trekvaarten. In de Vlaardinger Driesluizen zelf hangen drie panelen, één met een plattegrond van de binnenstad, één met historische informatie over de sluis en één met activiteiten in de binnenstad.

De steiger is een project binnen de erfgoedlijn Trekvaarten, die het verhaal vertelt over de ’Intercity van de Gouden eeuw’. De gegraven waterwegen met een trekschuiten- en jaagpadenstructuur maakten (massa)vervoer van mensen en goederen mogelijk tussen de opkomende Hollandse steden Haarlem, Leiden, Delft en Rotterdam/Maassluis/Vlaardingen. Het trekvaartennetwerk vormde vóór de aanleg van het spoor meerdere eeuwen de belangrijkste manier van transport in het waterrijke Nederland.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date