PAX Vredesweek in Vlaardingen

05-09-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - ‘Vrede’ is een begrip waarbij je meteen denkt aan conflictgebieden zoals het Midden-Oosten, Soedan, Somalië etc. Maar ook dichtbij, in onze eigen woonregio, kunnen we ons blijven inzetten voor vrede. Jongeren en ouderen, samen! Daarom is het thema van de PAX Vredesweek 2018: Generaties voor Vrede. Len Munnik heeft dit gegeven verbeeld in het logo – een kind op de nek van opa, sturend door aan zijn oren te trekken. De PAX Ambassade van Vrede Vlaardingen vraagt aandacht voor de Vredesweek door Vredesvlaggen in de hele stad te laten wapperen van vrijdag 14 september tot en met zondag 23 september. Daarnaast heeft zij, in nauwe samenwerking met maatschappelijke en culturele organisaties in Vlaardingen en buurgemeente Schiedam, en naast diverse themavieringen in de kerken van Vlaardingen, een breed programma met vrijwel dagelijks activiteiten opgezet. Met de bedoeling jong en oud, autochtoon en nieuwe Vlaardingers te verbinden.

Zaterdag 15 september worden er vanaf 13.00 uur (en woensdag de 19e ook vanaf 14.00 uur) Portretten van Vrede getekend én geschreven in het atelier van Beaty Czetö aan de Landstraat 49; vindt er om 14.00 uur een Walk of Peace plaats vanaf IKC Kethel (Schiedam); en draait om 20.20 uur de film Insyriated in de Wenneker Cinema (Schiedam, entree € 9,00). 

Maandag 17 september start het project Kunst van Vrede, waarin autochtone en nieuwe Vlaardingers samen werken (u bent van 14.00 tot 21.00 uur van harte welkom om mee te doen!) in het pand van VluchtelingenWerk aan de Rotterdamseweg 176. Het worden grote, verbindende doeken die op de Internationale Dag van de Vrede (vrijdag 21 september, 14.00 tot 21.00 uur inloop) tentoongesteld worden en daarna gezamenlijk door Vlaardingen zullen reizen. Ook op maandag 17 september werken Platform Ander Vlaardingen, KADE40 en de Kroepoekfabriek samen met kinderen van diverse basisscholen in workshops muziek, dans en zang aan het thema. Zij hopen dat om 15.00 uur veel belangstellenden in KADE40 het resultaat komen bekijken en beluisteren! 

Dinsdag 18 september begint om 19.45 uur een presentatieavond met landelijke en lokale sprekers over het PAX Vredeswerk, over kernwapens en over het werken aan vrede in Colombia; in de Lucaskerk aan de Hoogstraat 26. Donderdag 20 september kunt u vanaf 18.00 uur deelnemen aan een multiculturele maaltijd en aansluitend om 20.00 uur genieten van het vertelconcert Alhambra Revisited over botsingen en ontmoetingen van de drie grote godsdiensten (entree € 15,00 met maaltijd of € 10,00 zonder) in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. 

Vrijdag 21 september wordt om 20.45 uur de feelgoodmovie Wadjda, winnaar van de Publieksprijs Rotterdams Filmfestival 2013, vertoond in de Lucaskerk. Hiermee wordt deze week met Generaties voor Vrede afgesloten en op zondag 23 september wordt vanuit oecumenische thema-vieringen, met mensen van alle generaties, de start gemaakt voor een nieuw werkjaar voor de Vrede. Er zijn flyers met meer informatie verkrijgbaar bij diverse publiekspunten, zoals de VVV en de bibliotheek. Ook kunt u mailen naar ambassadestadvanvrede@kpnmail.nl of bellen met 06 - 305 65 296.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date