Persoonlijke film over herinneringen in Filmtheater het Zeepaard

18-06-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Deze week draait in Filmtheater Het Zeepaard de film "Bewaren - of Hoe te Leven" van regisseur Digna Sinke.


Het verhaal 

Zolang ze zich kan herinneren bewaart regisseuse Digna Sinke allerlei dingen, variërend van suikerzakjes tot oude kranten. Samen met haar moeder (92) probeert ze te achterhalen waar die behoefte vandaan komt. De bewaarde dingen blijken tijdmachines die herinneringen boven brengen die ver weg zijn geraakt. Maar er is iets aan het veranderen. De digitalisering heeft een heel andere manier van leven mogelijk gemaakt. Digna gaat ook op zoek naar de nieuwe mens, bij wie het niet meer om materiële dingen gaat, maar om ervaringen: digitale nomaden en minimalisten die alleen nog een paspoort, bankpasje, laptop en telefoon bezitten.

 

Bewaren - of Hoe te leven wordt vertoond op donderdag 21 juni om 20.30 uur en op zondag 24 juni om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date