Peuterochtend in bibliotheek Holy

25-10-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Onder het motto 'Voorlezen is groeien met boeken' organiseert de bibliotheek Holy aan de Koninginnelaan 73 peuterochtenden. Vanaf 10.15 uur staan de koffie en thee klaar. En ook voor de kinderen is er wat lekkers!

Donderdag 26 oktober is van 10.30 uur - 11.15 uur de vertelvoorstelling ’Luuk en Lotje, het is herfst’, door Rosalie van der Lugt (Kiekeboek) en is gebaseerd op het boek van Ruth Wielockx. Kosten zijn € 2 voor leden en € 3 voor niet-leden. Graag vooraf aanmelden in verband met de beschikbare plaatsen.


Over het prentenboek

Het is herfst! De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin met de gevallen bladeren spelen en zoeken net als eekhoorn eikels en kastanjes. Tussen de blaadjes op de grond vinden ze een egeltje dat zich klaar maakt voor zijn winterslaap. Luuk en Lotje willen de egel graag helpen! Ze gaan een nestje bouwen. Zal dat lukken denk je?


Kinderen doen mee...

Dit prentenboek komt tot leven; het wordt voorgelezen met behulp van de kamishibai, een vertelkastje en vertelplaten. Vervolgens zal dit verhaal worden uitgespeeld door de poppen Luuk en Lotje. De kinderen doen, denken, bewegen en zingen mee!


Aanmelden

U kunt uw zoon of dochter aanmelden door gebruik te maken van het contactformulier  of bel naar de klantenservice: 010-4343222.


Voorlezen is groeien met boeken

Wist u dat een kwartiertje voorlezen per dag de woordenschat enorm kan vergroten? Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!