Categorieën

Service

Peuterochtend: voorlezen is groeien met boeken!

Peuterochtend: voorlezen is groeien met boeken!
Uit

Peuterochtend: voorlezen is groeien met boeken!

  • Redactie
  • 13-02-2017
  • Uit
Peuterochtend: voorlezen is groeien met boeken!
VLAARDINGEN - Onder het motto 'Voorlezen is groeien met boeken' organiseert de bibliotheek elke laatste donderdag van de maand een peuterochtend in filiaal Holy van 10.00 tot 11.00 uur. De eerstvolgende bijeenkomst is op 23 februari. De peuterochtend is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden.

Het is een gezellige ochtend voor peuters van 2 tot 4 jaar met hun ouders/grootouders of begeleiders. Tijdens de peuterochtend leest een bibliotheekmedewerker een verhaal voor met behulp van de spannende Kamishibai.

Een Kamishibai is een vertelkastje en het lijkt een beetje op een poppenkast. Alleen gebruikt de verteller geen poppen, maar afbeeldingen die hij één voor één uit het kastje trekt. Het vertelkastje stamt uit Japan. Kamishibai betekent letterlijk 'papiervoorstelling', waarbij 'papier' verwijst naar het gebruik van afbeeldingen op papier. 

Er is voorlezen met het vertelkastje, liedjes zingen en knutselen. Bovendien is er koffie/thee voor de begeleiders en voor de kinderen wat lekkers!

Waar en wanneer en voor wie
* locatie: de Bibliotheek Holy, Koninginnelaan 773
* datum: donderdag 23 februari
* tijd: 10.00 tot 11.00 uur
* voor kinderen van 2 t/m 4 jaar 

Aanmelden
* bij de klantenservice in de bibliotheek
* via [email protected]
* telefonisch: 010-4343222

Voorlezen is groeien met boeken
Wist u dat een kwartiertje voorlezen per dag de woordenschat enorm kan vergroten? Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol!

Bibliotheek De Plataan

Waalstraat 100, Vlaardingen

Meer over Bibliotheek De Plataan →