Pink Floyd Flower Project: de line up (1)

21-09-2017 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Fotografie: Hans Anderson

VLAARDINGEN - Dertien muzikanten van overwegend Vlaardingse bodem laten op 9 december in de Kroepoekfabriek de muziek van Pink Floyd opnieuw leven. Projectleider Bo Singerling benaderde begin dit jaar bevriende musici die al in verschillende samenstellingen op de "All Star" optredens in de Kroepoekfabriek het podium lieten daveren en het massaal toegestroomde publiek deden genieten. Daarnaast heeft elk lid van de band de nodige sporen al verdiend met muzikale ervaring in diverse andere bands. We stellen er wekelijks een aantal voor.


Richard Huigen – zang en backing vocals, waarbij hij vooral ondersteuning geeft bij de hoge partijen. Richard zong van 1993-2002 in de band “Have Mercy”, waarin overwegend hard rock en ook wat eigen werk werd gespeeld. Vanaf 2010 is hij lid van “IJzeren Maagden”, een “Iron Maiden” ‘tribute band’. Verder heeft hij wat projecten gedaan waarbij ook nummers van Pink Floyd werden gespeeld. Veel Vlaardingers kennen Richard wel van “All Stars”, de evenementen in de Kroepoekfabriek waarbij afwisselend nummers van bekende Nederlandse en internationale bands worden gespeeld.

Richard is een late Pink Floyd adept. Hij kende “The Wall”, maar voor het Floyd Flower Project is hij zich ook gaan richten op het vroegere werk. ,,Bij de nummers van Pink Floyd moet je alle middelen gebruiken om ze te begrijpen en werkelijk te doorgronden’’, aldus Richard. ,,Wat me het meest boeit is de melancholische ‘feel’ en het drama. Op 9 december verwacht ik een hele leuke avond met de mensen van de band en het publiek, en het liefst op een zo hoog mogelijk niveau’’.


Bert Vink
– leadzanger en ook backing vocals. Begon zo’n 25 jaar geleden met zijn broer muziek te maken met de band “Small Talk” , wat hij nog steeds doet. Hij deed op het Zomerterras met die band, aangevuld met anderen het eendaags project "De Heren van Vlaardingen Live”. Met Small Talk speelt hij eerst voornamelijk eigen repertoire, maar de laatste vijf jaar worden er ook covers gespeeld. ,,Van bands van wie de muziek ‘aanschurkt’ tegen ons eigen repertoire”, aldus Bert. ,,Denk hierbij aan INXS en Guns ’n Roses. Bij Small Talk hebben we overigens geen toetsenist, dus we spelen niet helemaal symfonisch. Op dinsdag maken we samen muziek en af en toe ‘pakken we een podium’. We willen wel op een hoog niveau spelen, maar ook weer niet de wereld veroveren.

Op 9 december wil Bert een onwijze muzikale avond ‘neerzetten’ , met allemaal mensen uit het Vlaardingse circuit. ,,Iets maken wat je alleen niet kan’’, aldus Bert. ,,We hebben ons in een avontuur gestort en ik hoop dat het publiek waardeert wat de bekroning moet zijn van dat avontuur, op die avond. Binnen mijn eigen band kan ik ‘kleuren’ met mijn zang wat ik wil, bij het Floyd Flower Project kleur ik binnen de lijntjes die Pink Floyd zelf getekend heeft’’.


Voor tickets kun je hier op de website van de Kroepoekfabriek terecht.

Meer info over het project vind je hier !Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date