Pink Floyd Flower Project: de line up (3)

09-10-2017 Uit Herman van Nieuwenhuizen

Foto rechts: Hans Anderson

VLAARDINGEN - Dertien muzikanten van overwegend Vlaardingse bodem laten op 9 december in de Kroepoekfabriek de muziek van Pink Floyd opnieuw leven. Projectleider Bo Singerling benaderde begin dit jaar bevriende musici die al in verschillende samenstellingen op de "All Star" optredens in de Kroepoekfabriek het podium lieten daveren en het massaal toegestroomde publiek deden genieten. Daarnaast heeft elk lid van de band de nodige sporen al verdiend met muzikale ervaring in diverse andere bands. We stellen er wekelijks een aantal voor.


Evelien Leijtens – neemt deels de backing vocals voor haar rekening, maar bij een nummer als “The Great Gig in the Sky’, van het album Dark Side of the Moon, kan en mag ze helemaal ‘los’ gaan. Evelien kennen we, al zeven jaar, van het duo Eef & Sjors en intimi hebben haar daarvóór mogelijk vanuit de slaapkamer of badkamer de nodige noten horen kraken. Na de middelbare school heeft ze overigens volgens eigen zeggen ‘nog iets driestemmigs gedaan in een bandje’. ,,Sjors vroeg al eens waar ik bang voor was met zingen, ik hield me in het begin nogal in. Later begon ik te ontdekken dat mijn kracht vooral ligt in het leggen van emotie in de nummers die ik zing’’. Sjors & Eef spelen en zingen nu bij voorkeur nummers uit de jaren vijftig van de vorige eeuw en blues. Evelien is overigens helemaal in haar ‘doen’ als ze “Me and Bobby McGee” zingt, in de versie van Janis Joplin. Ze danst, volgens eigen zeggen, op alle muziek, maar voor Pink Floyd leren en begrijpen heeft ze flink wat huiswerk moeten verzetten. ,,De gedachte achter de start van het project, Bo Singerling die met zijn schoonvader eenmaal Pink Floyd wil spelen op het podium, vind ik geweldig mooi. Dat is voor mij een grote motivatie en verder wordt het op 9 december helemaal top’’.

Evelien Vogler – saxofonist. Die is natuurlijk onmisbaar, met name bij een nummer als “Money” van het album “Dark Side of the Moon” waar ze uitgebreid kan en mag soleren. Evelien heeft al ervaring met Pink Floyd-muziek want ze deed al eens mee met de band “Absolutely Floyd”. Ze is, heel traditioneel begonnen op de muziekschool met de blokfluit maar groeide later op, ook in haar puberteit, met klarinet en tenorsaxofoon. Met haar vader speelde ze in een jazzbandje en zelf blies ze daarnaast haar partijen mee in big bands in Oegstgeest en Delft: de Delfts Blue Big Band! ,,Niet alleen jazzmuziek hoor, ik speelde later ook in de Vlaardingse pop band “2Big4Words”, waarbij we ons vooral met rock covers bezig hielden’’. Voor de insiders: Eveliens saxofoonhelden zijn Cannonball Adderley en Charlie Parker. Op 9 december verwacht Evelien een mooie avond waarop ze zelf in ieder geval een topprestatie wil ‘neerzetten’. ,,In ieder geval gaan we er met zijn allen voor om de goede ‘vibe en sfeer’ neer te zetten !’’

Voor tickets kun je hier!  terecht op de website van de Kroepoekfabriek

Meer informatie vind je hier !  

Gerelateerd