Pink Floyd Flower Project: de line up (5)

13-11-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Dertien muzikanten van overwegend Vlaardingse bodem laten op 9 december in de Kroepoekfabriek de muziek van Pink Floyd opnieuw leven. Projectleider Bo Singerling benaderde begin dit jaar bevriende musici die al in verschillende samenstellingen op de "All Star" optredens in de Kroepoekfabriek het podium lieten daveren en het massaal toegestroomde publiek deden genieten. Daarnaast heeft elk lid van de band de nodige sporen al verdiend met muzikale ervaring in diverse andere bands. We stellen er wekelijks een aantal voor.


Maarten Gottmers – slag- en sologitaar en je kunt hem onder meer beluisteren bij de nummers “Wish you were here” en “Echoes”. Maarten is een thuisgitarist en autodidact en speelde, tot diens overlijden vorig jaar, samen met zijn broer. Een oud gediende met een frisse gitaarklank en een veteraan van het Holland Popfestival in het Kralingse bos in 1970, waar hij Pink Floyd nog live heeft zien en horen spelen. ,,Ik zat in die periode in de zogeheten ‘underground-scene’, lang haar en alles wat erbij hoort’’, aldus Maarten. ,,Op een ‘blauwe maandag’ heb ik nog met een stel jongens gespeeld. We deden het nummer ‘Take Five’ van Dave Brubeck en dat duurde dan de hele avond’’. Maarten kwam via All Stars (waar hij Frank Zappa ‘deed’) in contact met ‘de anderen’ die het Floyd Flower Project gingen starten. ,,Gitarist Omar had een volle agenda en ik werd gevraagd om deels in te springen voor de repetities; nu ben ik inmiddels een volwaardig bandlid’’. Maarten heeft zijn talent ontwikkeld door vooral heel hard te werken: ,,Ik moet alles op gehoor doen, want ik lees geen muziek’’. Op 9 december hoopt hij op een gezellige avond en een leuke show maar hij denkt dat hij de nachten ervoor wel wakker zal liggen.


Pim Gout - Zo gauw Pim bij de toetsen kon is hij gaan ‘pingelen’ op de piano in het ouderlijke huis, en dat is nooit meer voorbij gegaan. Vervolgens kreeg hij les en werd een groot fan van Ekseption (met Rick van der Linden op toetsen), maar-ken uw klassiekers- ook Bach is hem ‘met de paplepel ingegoten’. Op de middelbare school had hij zijn eerste ervaring met het spelen in een bandje, maar dat was vooral het begeleiden van schoolavondjes en evenementen, en dat had nog niet zoveel om het lijf. Het serieuzere werk kwam toen hij bij Hoogendijk orgel & pianohandel een elektrische piano plus versterker kocht en vervolgens in de band Fiels ging spelen (spreek uit als Fi-jels, wat Luxemburgs is voor ‘rock’). In Vlaardingen maakte hij deel uit van ‘The Long Johns’ dat later werd omgedoopt in ‘Kinda Gogo’, een band waar hij zo’n twintig jaar in speelde. Pim is later in de band 2Big4Words een aantal malen ingevallen en ‘dat is nu mijn band’. Bij All Stars is hij natuurlijk ook geen onbekend en deed onder meer met de avond over filmmuziek met het nummer ‘Time of my Life’ uit de film ‘Dirty dancing’. Hij is voor één van de volgende All Stars optredens in de Kroepoekfabriek alweer ‘aan het trainen’ voor onder meer het nummer ‘Crazy Horses’ van The Osmonds, waar een ras-keyboardspeler zich helemaal kan laten gaan. Verder doet hij als onderwijzer jaarlijks ook mee natuurlijk met de musicals op de school waar hij werkt. En op 9 december ? ,,Ik hoop voor Jan de Bloeme op een werkelijk onvergetelijke avond’’.

Gerelateerd