Podiumbeest genomineerd voor Waterweg Cultuurprijs

24-04-2017 Uit Redactie

De drie genomineerden met hun cheques

VLAARDINGEN - Als kind optreden in een echt theater is voor iedereen een onvergetelijke ervaring! De spanning, het licht, praten door een microfoon, een volle zaal, een groot applaus… Deze beleving wil het team van Project Podiumbeest mogelijk maken voor zoveel mogelijk kinderen. De jury van de Waterweg Cultuurprijs was net zo enthousiast over deze plannen en nomineerde het project voor de Waterweg Cultuurprijs 2017.

Het projectteam bestaat uit het Vlaardingse basisonderwijs, KADE40 en de Stadsgehoorzaal. Afgelopen zondag was de nominatieronde van de Waterweg Cultuurprijs. Daar presenteerde Renske Verbeek, directeur van De Kroepoekfabriek en de Stadsgehoorzaal in Vlaardingen namens het projectteam de gezamenlijke droom om kinderen via het basisonderwijs zoveel mogelijk gebruik te laten maken van de Stadsgehoorzaal als plek om een onvergetelijke ervaring op te doen. Uit zestien inschrijvingen zijn uiteindelijk drie projecten genomineerd voor een finaleplaats in oktober. Podiumbeest maakt hiermee kans op een prijs van €15.000. Andere genomineerden zijn de Cultuurfabriek Schiedam en White Wall project, een kunstproject langs de waterweg.
 

Het project Podiumbeest


Samen wil het projectteam dat zoveel mogelijk culturele projecten in het basisonderwijs, plaats kunnen vinden in het theater. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de presentatie van een project of eindmusical, het bijwonen of organiseren van een professionele voorstelling of andersoortige culturele activiteiten die goed passen in de atmosfeer van het theater. De sociale en educatieve meerwaarde die het heeft om eindpresentaties in een echt theater te laten plaatsvinden is enorm. Iedere deelnemende school wordt 10 uur gecoacht in het maximaal benutten van de mogelijkheden van het theater in het project, om de beleving optimaal te maken. Denk aan speltechnieken, decor, licht, geluid, interactie en dergelijke.

Omdat het gebruik van het theater een hoge kostprijs kent, heeft het basisonderwijs contact opgenomen met de Stadsgehoorzaal om samen te kijken hoe ze kinderen, binnen de budgetten van de scholen, meer kunnen verbinden met hun theater in de stad. Daarnaast is er de behoefte aan expertise omtrent theaterpresentaties.

Met de nominatie is het projectteam erg blij. Er is voor elke genomineerde al een geldprijs van €3.000 om het project door te ontwikkelen naar een afgerond plan. In oktober dit jaar weten we wie van de drie genomineerden met de Waterweg Cultuurprijs van €15.000 aan de slag kan voor hun culturele droom voor de regio.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date