Categorieën

Service

Pomonalezing: Een avond met Henk Horsten

Pomonalezing: Een avond met Henk Horsten
Uit

Pomonalezing: Een avond met Henk Horsten

  • Redactie
  • 05-09-2016
  • Uit
Pomonalezing: Een avond met Henk Horsten
VLAARDINGEN - Op dinsdag 6 september zal Henk Horsten, voormalig directeur van de Vrije Academie in Vlaardingen, in een verhalend portret zijn eigen kleine kunstgeschiedenis schetsen in de theaterzaal van Kade40.

Henks rijke carrière beslaat inmiddels een periode van 50 jaar en begon in 1966 op de Academie van Beeldende Kunsten te Rotterdam. Onder het motto ‘ Ik maakte geen kunst, de kunst maakte mij’ zal Henk herinneringen ophalen aan de  meest boeiende gebeurtenissen tijdens zijn zwerftocht door de kunstwereld. 

De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Het adres van Kade40 is Westhavenkade 40. De toegang is gratis.

 

Mareado beoogt met de Pomonalezing een lokaal professional te laten reflecteren op ontwikkelingen in de wereld van de kunst en de Vlaardingse stand van zaken. Deze ‘professionele blik van binnenuit’ werd in 2010 voor het eerst bezorgd door glaskunstenares / galeriehoudster Winnie Tesmacher, in 2011 gevolgd door kunstenares Elly Dijkshoorn, in 2012 door multi-disciplinair kunstenaar / regisseur / schrijver Hans Rikken, in 2013 door Frank Tomeï, organisator van evenementen, in 2014 door Jos Noordhuizen, cultureel ondernemer, en in 2015 door Cees Oosterom, wethouder van cultuur van de gemeente Vlaardingen.