Pop in je moerstaal

13-05-2015 Uit Advertorial

Meneer van Dalen staat vrijdag 15 mei in de Kroepoekfabriek.

VLAARDINGEN - Vrijdag 15 mei verandert De Kroepoekfabriek in Hemels Holland, met Meneer van Dalen en AAPNOOTMIES. Deze woordkunstenaars wekken nieuwsgierigheid op, want tijdens deze avond gaat het verder dan liedjes alleen. Meneer van Dalen heeft onlangs zijn album gepresenteerd in Rotown. Hoogtijd dus om Vlaardingen, de woonplaats van de drummer eens te vereren met een bezoekje.

Pure popsongs in je moerstaal. Dat kun je van Meneer van Dalen verwachten. Met vernuftig in elkaar gestoken teksten laat Sophie Reekers je nog eens nadenken over dingen die je altijd als vanzelfsprekend beschouwde. Over dat vasthouden niet per se beter is dan loslaten. Over wat reisbrochures je nou eigenlijk over je bestemming vertellen. Over dat we op meer manieren op dieren blijken te lijken dan we denken. Op de nieuwe EP ‘Plastic Rozen’ vervlechten Sophie’s thema’s zich naadloos met de uitgesponnen muzikale begeleiding, zonder dat het één het ander in de vingers  

Meneer van Dalen dompelt je onder in dromerige melodieën, om je vervolgens met tegendraadse ritmes door elkaar te schudden. Dat levert live even intieme als uitbundige momenten op. Na menig (kunst)festival en poppodium (Geen Daden Maar Woorden in de Rotterdamse Schouwburg, Paardcafé, de Melkweg, Lantaren Venster) te hebben aangedaan, is de band klaar om de rest van het Nederlands publiek in te pakken met hun pure poëzie in liedjesvorm.

Hemelse korting

De Kroepoekfabriek biedt deze voorstelling de dag na Hemelvaart aan met een Hemelse korting van maar liefst vijftig procent. Bestel hier je ticket en voer de actiecode HEMELS in. Vervolgens kun je dan een ticket met 50 procent korting aanvinken (niet geldig in combinatie met Rabokorting). Dat betekent dat je dus voor 2,50 euro (ex. fee) naar een Hemels Concert kunt.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date