Pronkstuk: herinneringen aan lief en leed

19-02-2016 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - In de expositie ‘Pronkstuk’ toont Museum Vlaardingen hoe men in het verre en recente verleden voorwerpen verzamelde die herinneren aan belangrijke gebeurtenissen in het leven. 

Geboorte en doop, het bereiken van de volwassen leeftijd, het huwelijk en andere mijlpalen in het persoonlijk leven waren feestelijke momenten en vaak aanleiding voor het kopen of laten maken van een bijzonder object. Ook bij overlijden werden soms voorwerpen gekocht of vervaardigd die aan de overledene moesten herinneren. 

Bedrijven en instellingen kennen eveneens hun mijlpalen: een zoveel jarig bestaan, het afscheid van een directeur of een personeelslid, of de opening van een nieuw pand. 

De soms zeer fraaie voorwerpen zijn niet alleen bedoeld om iets of iemand te herdenken, maar vaak ook om indruk te maken. Ze zijn dikwijls van kostbare edelmetalen gemaakt en tonen de rijkdom van de eigenaar of de schenker. 

De objecten in de tentoonstelling, met hun bijbehorende verhalen, laten zien hoe men vroeger en nu omgaat met belangrijke emotionele momenten in het leven. In de tentoonstelling hoort en ziet u persoonlijke verhalen van Vlaardingers. Het museum is daarnaast ook benieuwd naar úw verhalen. Hoe heeft u zelf belangrijke levensgebeurtenissen ervaren en welke voorwerpen herinneren u daaraan? 

De expositie Pronkstuk: herinneringen aan lief en leed is van 20 februari tot en met 22 mei 2016 te zien in Museum Vlaardingen. Bij deze wisselexpositie zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden, houd onze website en agenda in de gaten! Meer informatie vindt u op www.museumvlaardingen.nl.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date