Race of the Classics onderweg

06-04-2016 Uit Redactie

Fotografie: Cees Groen

VLAARDINGEN/ROTTERDAM - Trossen los! Eergisteren vertrokken de negentien schepen van de Race of the Classics vanuit de Rotterdamse Veerhaven. Op weg naar Engeland, zo dachten de schippers en andere bemanning. Ondertussen is door gebrek aan wind besloten Vlissingen als bestemming te kiezen.

Aan de studentenzeilrace doen zo'n 450 mensen mee. Zij zeilen dus op negentien klassieke zeilschepen. Het doel is de contacten tussen verschillende studentensteden te verbeteren. Gistermiddag zetten de schepen koers richting Hoek van Holland. Cees Groen legde de passage in Vlaardingen vast.

Vorig jaar was de wind spelbreker, omdat storm het onverantwoord maakte de oversteek te maken; de schepen lagen in Hoek van Holland vier dagen voor anker. Dit jaar vertikt de wind het opnieuw mee te werken. Het startschot klonk op de Noordzee gisteravond even na achten nog wel. Maar aan het begin van de nacht besloot de wedstrijdleiding het wedstrijdelement uit de tocht te halen. Vroeg in de morgen werd daarom de beslissing genomen de koers te verleggen van Ipswich naar Vlissingen.

Gerelateerd