Ratatouille wint korenfestival Slag om het Anker

07-11-2015 Uit Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – De Vlaardingse Zanggroep Ratatouille is vandaag winnaar geworden van het korenfestival ‘Slag om het Anker’ in het Delta hotel. Vorig jaar ontving Ratatouille nog de aanmoedigingsprijs en sindsdien heeft de groep zich muzikaal sterk verder ontwikkeld. In het juryrapport werd Ratatouille onder meer geprezen om de mooie meerstemmige harmonieën en de uitstekende presentatie van de nummers die ze vandaag uitvoerden.

‘Slag om het Anker’ werd vandaag alweer voor de vijfde achtereenvolgende keer gehouden met een nieuw record van maar liefst vijftien deelnemende koren uit binnen- en buitenland. De hele dag werd er binnen en buiten het hotel gezongen dat het een lieve lust was. Buiten was er met professionele tenten extra ruimte gecreëerd en daar werd de dag ook afgesloten met een groot feest, een fantastische live-band en de prijsuitreiking.

De winnaar van vorig jaar, Mixed Voices, behaalde ditmaal de tweede prijs. Voor dirigente Ana Mihajlovic kon de dag helemaal niet meer stuk: zij is muzikaal leidster en dirigente van zowel Ratatouille als van Mixed Voices.
De publieksprijs ging dit jaar voor de vijfde maal naar Shantykoor Vlaardingen: zij brengen traditioneel de grootste aanhang = stemmers mee. Mogelijk dat er eens nagedacht wordt over een andere opzet van deze publieksprijs, die daardoor eigenlijk een ‘wassen neus’ is.Gerelateerd