Regisseur stelt misbruik aan de kaak

13-05-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In filmtheater Het Zeepaard wordt deze week de film "Grâce à Dieu" vertoond van regisseur François Ozon, met onder andere Melvil Poupaud, Denis Ménochet en Swann Arlaud. 


Het verhaal

Grâce à Dieu van de Franse veelfilmer François Ozon (o.a. Une Nouvelle Amie, Frantz), zorgde in thuisland Frankrijk voor de nodige controverse. Ozon baseerde zich op de bestaande en op dit moment actuele zaak rond priester Preynat. Alexandre leidt een rustig leven met zijn gezin. Op een dag ontdekt hij per toeval dat de priester die hem in zijn jeugd heeft misbruikt, nog steeds met kinderen werkt. Hij besluit actie te ondernemen en begint samen met twee andere slachtoffers een actiegroep om het misbruik binnen de katholieke kerk bekend te maken. Ze zijn met stomheid geslagen als de hoeveelheid slachtoffers duidelijk wordt en als blijkt dat het misbruik tot in de hoogste kringen binnen de kerk is verzwegen. Grâce à Dieu werd op het Filmfestival van Berlijn bekroond met de Zilveren Beer.

 

★★★★ VPRO Cinema
Inspirerend en onthutsend tegelijk. 

★★★★ AD

Om zijn punt te maken heeft Ozon geen grote gebaren nodig.

★★★★ de Volkskrant

Met grote zorgvuldigheid zet Ozon de zoektocht van een misbruikslachtoffer uiteen.

 

Donderdag 16 mei om 20.30 uur en zondag 19 mei om 16.15 uur. Reserveren via www.hetzeepaard.nl  

De kassa is geopend vanaf een uur voor aanvang van de voorstelling. Filmtheater Het Zeepaard vertoont films in zaal 5 van Vue Vlaardingen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date