Repair Café in De Windwijzer in de maak

20-02-2020 Uit Redactie

Vrijwilligers gevraagd voor reparaties

Momenteel wordt hard gewerkt aan de start van een Repair Café in diaconaal-missionair centrum De Windwijzer aan de Schiedamseweg in Vlaardingen. Er draait al heel succesvol een Repair Café in de Westwijk. Het is daar nu zo druk dat De Windwijzer het initiatief heeft genomen de komende tijd ook een dergelijk café te gaan starten. Niet alleen past dat idee goed in de doelstellingen van De Windwijzer, een centrum voor ontmoeting, bezinning en dienstverlening, het is ook goed voor de Oostwijk en voor Vlaardingen.

Het Repair Café-idee krijgt steeds meer vorm (daarbij prima gesteund door het Repair Café in de Westwijk). Een aantal mensen heeft zich al aangemeld om mee te doen. De bedoeling van de organisatie is twee ‘proefrepair cafe’s’ te houden, in mei en juni dit jaar. Daarvoor zijn vrijwilligers onmisbaar. Het gaat om mensen die kapotte apparaten kunnen repareren. De Windwijzer benadert thans instellingen die dit plan financieel kunnen ondersteunen. Zo is er degelijk gereedschap nodig voor de reparaties. Ook zijn er mensen nodig die handig zijn in het repareren of herstellen van kleding, waarvoor enkele naaimachines reeds zijn aangeboden. De grote wens is een zogenaamde ‘overlocknaaimachine’ te kunnen aanschaffen. Dat is een slim apparaat die meer kan dan alleen maar simpelweg naaien.

Ook zijn er vrijwilligers nodig voor de organisatie van de ontvangst en registratie van de bezoekers, de administratie, mensen voor het inschenken van koffie en thee en dergelijke. Als de twee proeven goed verlopen, zal het eerste Repair Café in De Windwijzer officieel in september van start gaan. Iedere tweede zaterdagochtend van de maand zullen zij dan worden gehouden. Wil je meedoen met deze mooie activiteit? Stuur een mail naar info@dewindwijzer.nl, of bel naar De Windwijzer, tel.nr. 010 – 434 78 87. Doe je mee? Mooi!



Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »








Altijd Up-to-date