Ridder maakt plaats voor jong talent

02-04-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Hoogstwaarschijnlijk iedere Vlaardinger heeft de mega grote ridder van 1018 het afgelopen jaar zien hangen op de Parallelweg, in het kader van 1000 jaar Slag bij Vlaardingen. Een prachtig gezicht, maar nu we alweer een tijdje op weg zijn in het jaar 2019 vonden ze het bij KADE40 tijd voor iets nieuws. KADE40 zette Jong Talent in, om ervoor te zorgen dat Vlaardingen een nieuw kunstwerk rijker wordt.

,,Wij bij KADE40, hét centrum voor kunst en cultuur in Vlaardingen zagen kansen voor onze creatieve Vlaardingers om een werk te maken op een formaat waar ieder kunstenaar van droomt. Wij ondersteunen jong talent uit Vlaardingen en omgeving in diverse projecten. Vaak staan deze talenten aan het begin van hun carrière en zijn op zoek naar een podium, netwerk of werkervaring.

Met het grote en diverse bestand aan jonge talenten dat wij bij KADE40 hebben mogen ontmoeten zijn we aan de slag gegaan en heeft kunstenares (en tevens stagiaire) Sarah de Buck samen met Robbert Roskam een illustratie ontworpen. Met ondersteuning van Gemeente Vlaardingen is het mogelijk geworden voor deze jonge makers om het doek te laten plaatsen op de Parallelweg.''

De doekwissel zal hoogstwaarschijnlijk in de loop van volgende week plaatsvinden. De exacte datum is nog niet bekend, maar zodra deze bekend is, zal dit uiteraard niet ongemerkt voorbij gaan. Één tipje van de sluier: Vlaardingser kan bijna niet!

,,Jong Talent is aan de Westhavenkade 40 niet leeftijdsgebonden, we willen graag dat iedereen zijn/haar Jonge Talent ontwikkelt, jong of oud, amateur of professional. Kom jij jouw talent ontwikkelen? Start in het nieuwe seizoen met een cursus bij KADE40, op 11 mei is het Open Huis en kun je je oriënteren én inschrijven voor het nieuwe cursusaanbod.''

Houd de Facebookpagina van KADE40 in de gaten voor de laatste nieuwtjes uit KADE40!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date