Robots en Fetisj in De Duig

31-10-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 5 t/m 27 november exposeren Jacco Breedveld en Karl Splinter in Galerie de Duig. De opening van deze laatste tentoonstelling van dit jaar wordt verricht door wethouder van kunst en cultuur Cees Oosterom op zaterdag  5 november om 16:00 uur.

Jacco Breedveld had al vroeg creativiteit in zijn vingers. Hij startte met tekenen in zijn kinderjaren en pakt hierna in 1998 voor het eerst een analoge camera op. Deze foto’s bewerkt hij later nog met pen of verf op canvas of papier.

In 2007 schaft Jacco zijn eerste digitale camera aan, en door zijn werk als grafisch-vormgever ziet hij inmiddels de mogelijkheden van nabewerking. Onder zijn pseudoniem coJac richt hij zich op fetisj fashion en met groot succes. Hij werkt al enkele jaren samen met ontwerpers en modellen uit heel Europa. Zijn werk is bekend door publicaties in verschillende magazines in binnen- en buitenland. Breedveld behoort vandaag de dag tot één van de meest gerespecteerde fetisj fotografen van Nederland.

Karl Splinter (Creative Splinter) ging op 17 jarige leeftijd werken in de entertainment van Hollywood Music Hall in Rotterdam. Daar werkte hij voornamelijk in robotpakken, en ook kon hij toen zien hoe deze werden gemaakt. Van beroep is Karl fotolasser maar hij heeft hiernaast ook de drang om te creëren. Zijn creativiteit en deze drang zorgden ervoor dat Splinter ook deze robotpakken ging fabriceren. Zijn tijd van uren lang onafgebroken gamen is voorbij, hij moet creëren. Wat begon uit nieuwsgierigheid is inmiddels uitgegroeid tot het fabriceren van robotpakken en niet enkel van deze kostuums. Door het werken met plantaardig gelooid leer aan de binnenkant van deze pakken, waar het aluminium aan wordt geklonken, is hij ook meer met leer gaan werken. Inmiddels fabriceert Karl ook tassen, riemen, sieraden, maskers en meer.

Splinter is een echte vakman, zijn werk blijft herkenbaar of het nou van aluminium is of van leer. Karl maakt kunst en hij is zelden tevreden met wat hij fabriceert, zoals het een kunstenaar beaamt. Zijn werk wordt ook zeer gewaardeerd in de dance scene. Afgelopen zomer maakte Karl Splinter de trofee voor de BEAT BATTLE, en 6 weken geleden werd deze uitgereikt op de Amsterdam dance event.

Deze expositie is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen van 5 tot en met 27 november van 13.00 uur tot 17.00 uur.  

 

 

 

 Gerelateerd