Samba in het Delta Hotel

02-06-2014 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - In de menukaart van het Delta Hotel draait alles om de wereldhavensteden. De kaart heeft elk kwartaal een ander land als thema. In de nieuwe zomermenukaart, die deze week ingaat, staat Brazilië centraal. Hoe kan het ook anders met het WK voetbal in aantocht. Naast Braziliaanse klassiekers zoals zalm 'ceviche', moqueca de peixe en bolinhos, staan ook gerechten op het menu uit onze eigen regio, je maakt een culinaire reis van Rio de Janeiro naar Rotterdam. 

Het Delta Hotel werkte al samen met Weiderij de Horison. Zij fokken onder andere het  Engelse rundveeras Hereford. Dit ras wordt raszuiver gehouden en gefokt op de boerderij. De 50 hectare grootte weiderij bevindt zich in de Foppenpolder in Maasland. In deze polder kunnen de Herefords zich te goed doen aan vers groen gras en hebben ruimte genoeg om de benen te strekken. De Hereford is een roodwit gekleurd, goed gespierd ras. Herefords hebben een rustig, handzaam karakter en onderscheiden zich door goede moedereigenschappen. De runderen lopen in de zomermaanden buiten in de wei. Als de weersomstandigheden het niet meer toelaten staan zij in een ruime stal en krijgen eigen verbouwde voeding te eten zoals kuilgras, hooi en mais. De kalfjes blijven bij hun moeder totdat ze zeven maanden oud zijn. 

Traditiegetrouw is juni tevens de kreeftenmaand en wordt er een kreeftenmenu geserveerd.  Uiteraard is met goed  weer het mooiste terras van Vlaardingen geopend.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date