Schrijfster Naema Tahir in De Windwijzer

08-03-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In het kader van de Geuzenmaand en het thema daarvan, ‘rechten van jonge vrouwen’, is op woensdag 21 maart de schrijfster Naema Tahir te gast in De Windwijzer.

Naema Tahir, in 1970 geboren in het Verenigd Koninkrijk, is een Nederlandse auteur, dochter van Pakistaanse ouders. In 1980 kwam het gezin naar Nederland. Zij studeerde rechten in Leiden en werkte als jurist voor Nederlandse en internationale instellingen.

Haar boek “De bruid” vertelt het verhaal van de 17-jarige Pakistaanse Sophia. Zij is enig kind en woont met haar ouders in Rotterdam. Haar vader werkt bij de Pakistaanse ambassade. Ze wordt geheel in de Pakistaanse cultuur opgevoed en na haar eindexamen vwo wordt er een geschikte huwelijkspartner voor haar gevonden: een neef, gynaecoloog in Londen. Na haar rechtenstudie in Leiden zal ze met hem trouwen. Hoewel Sophia niet wil, voelt ze zich uit liefde en respect voor haar ouders en de cultuur waarin ze is opgegroeid, verplicht haar neef te accepteren. Maar tijdens haar eerste studiejaar in Leiden komt ze in aanraking met andere ideeën en opvattingen over vrouwenrechten en gedwongen huwelijken. Het lot van haar nichtje in Londen, al uitgehuwelijkt en diep ongelukkig, dwingt haar uiteindelijk keuzes te maken.

De entreeprijs voor de avond bedraagt € 10 en u kunt zich aanmelden via info@dewindwijzer.nl 

De avond begint om 20.00 uur en De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date