Schrijversavond - Niña Weijers

26-09-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 3 oktober is in De Windwijzer de schrijfster Niña Weijers te gast om over haar werk te vertellen. Niña Weijers is een jonge, zeer getalenteerde auteur die tot nu toe twee boeken op haar naam heeft staan. In 2014 verscheen ‘De consequenties’, waarvoor zij mooie recensies en verschillende literaire prijzen ontving. Het verhaal gaat over de kunstenares Minnie Panis, die een kunstproject aangaat met haar ex-vriend, een fotograaf. Hij mag haar 3 weken lang vastleggen, maar hij mag op geen enkele manier ingrijpen in haar leven. Het is een onbeholpen samenvatting van het boek, maar geeft wel aan waar het Niña Weijers om te doen is: de rol van kunst en de scheidslijn tussen kunst en werkelijkheid, een scheidslijn die voor Minnie Panis niet scherp te trekken is.

In juni van dit jaar verscheen haar tweede roman: ‘Kamers Antikamers’. Ook in dit boek speelt Niña Weijers met de werkelijkheid. Een jonge schrijfster woont op de bovenste verdieping van een statig pand. Ooit woonde er een kunstschilder die melancholische stadsgezichten maakte – nu schrijft zij er een boek. Onder haar vingers beginnen verleden, heden en toekomst over elkaar heen te buitelen. De werkelijkheid blijkt een veelvoud, en zijzelf ook, zeker wanneer ze opduikt als personage in de roman van haar goede vriendin M, die haar misschien wel of misschien niet zal laten leven. Een gelaagd boek, dat achteraf net zo geraffineerd in elkaar blijkt te steken als een klassieke roman.

Niña Weijers schrijft voor mensen die vragen willen stellen en we zijn blij dat ze naar ons toe wil komen om met haar lezerspubliek over die vragen na te denken.

De avond begint om 20.00 uur en de toegansprijs is € 10,-. U kunt plaatsen reserveren via: info@dewindwijzer.nl. De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date