Sint Pannenkoek in Vlaardingen

19-11-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Angela van Peufflik en Ilze Bot, beiden werkend als opbouwwerkers voor Minters, halen dit jaar Sint Pannenkoek naar Vlaardingen. In samenwerking met Platform Verbinding Holy, Buurtkamer VOP en vrijwilligers van Tuinhuisje VOP organiseren zij op donderdag 29 november op verschillende locaties een Sint Pannenkoek maaltijd.

,,Wij houden wel van positieve activiteiten met een vleugje gekkigheid, waarbij ontmoeting en samenwerking centraal staan'', aldus het duo. ,,Daar sluit Sint Pannekoek goed bij aan, want daarbij wens je elkaar met een pannenkoek op je hoofd een ‘vrolijke en gezegende Sint Pannenkoek’.'' Sint Pannenkoek ontstond ooit in een strip van Jan, Jans en de kinderen en werd al snel een bescheiden traditie. ,,De laatste jaren is deze traditie uitgegroeid tot een landelijk feestje, dus tijd voor Vlaardingen om ook aan te sluiten!''

Diverse bewoners gaan 29 november aan de slag met het bakken van stapels pannenkoeken en helpen ’s avonds een handje bij het ontvangen van de gasten en het uitserveren van de pannenkoeken. Wie wil helpen bakken, serveren of gezellig wil komen eten, kan zich voor 26 november aanmelden bij de volgende locaties:

Holy, Pax Christikerk, Reigerlaan 51
29 november, inloop 16.30 uur
Aanmelden via e-mail  of tel. 06-10709911

Centrum  (VOP), Buurtkamer VOP, Valeriusstraat 28
29 november, inloop 17.30 uur
Centrum (VOP), van Beethovensingel binnentuin
29 november, inloop 15.30 uur (Bak hier zelf met de kinderen pannenkoeken)
Aanmelden via e-mail of tel. 06-24693459