Solo Expositie Marjon Hoogendijk

12-10-2015 Uit Redactie

VLAARDINGEN – Vanaf zaterdag 17 oktober exposeert Galerie de Duig werken van Marjon Hoogendijk. Marjon Hoogendijk, geboren en getogen in Vlaardingen, heeft van jongs af aan al veel interesse in kunst. Dit kwam mede doordat zij opgroeide in een omgeving waarin kunst, muziek en literatuur behoorden tot het normale leven. Met veel steun en stimulans van beide ouders, studeerde Marjon Beeldende Kunsten en heeft zij haar bachelor behaald op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam.

Hoogendijk haalt voornamelijk haar inspiratie en haar drang naar het creëren van haar kunstwerken door veel naar mensen te kijken. Daarbij wil zij graag de toeschouwer van haar kunst gelukkig maken. Hierdoor prefereert zij vooral projecten in de publieke ruimte, zowel binnen als buiten, waar veel mensen komen.

In de jaren die kwamen na de academie, heeft Marjon de frescotechniek bestudeerd en eigen gemaakt in Italië (Florence). Deze techniek gebruikt zij nog steeds. Het is vooral de romantische wereld gevuld met referenties aan het klassieke, waarin symbolen en figuren een belangrijke rol blijven spelen. Het werk is vernieuwend met een geheel ‘eigenwijze’ stijl en kleurgebruik, een abstracte werkelijkheid verweven in de frescotechniek. Haar werken zijn te vinden in Italië, India en Spanje, waar zij tijdelijk verbleef, heeft gewerkt en exposeerde, maar uiteraard ook in Nederland. Haar meest bekende werk in Vlaardingen is te zien in de Rembrandtstraat.

Van 17 oktober tot en met 1 november exposeert Marjon Hoogendijk in Galerie de Duig. Ongebruikelijk voor de galerie zal de opening worden verricht door Marjon zelf, op 17 oktober ‘s avonds om 20.30 uur, onder het genot van een hapje van B Cooking en een drankje van het huis.

Voorbezichtiging van deze expositie is mogelijk op de 17e oktober vanaf 13.00 uur ‘s middags.

U bent van harte welkom iedere zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak. Galerie de Duig is gevestigd in de Landstraat 29 in Vlaardingen.

Voor meer informatie: GaleriededuigGerelateerd