Stadsdichter Marjoleine van Aperen neemt afscheid

27-08-2019 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Stadsdichter Marjoleine van Aperen neemt afscheid. Officieel gebeurt dat op zondag 1 september, op het Zomerterras. Een opvolger staat nog niet klaar en in een ingezonden brief kondigt Marjoleine het allemaal aan...en af.


Beste Stadsdichtersvrinden,

Het zit er nu écht bijna op ..

Eerder berichtte ik dat per 1 februari jongstleden mijn tweejarige Stadsdichterstermijn erop zat; Bij gebrek aan nieuwe getalenteerde geïnteresseerden voor dit métier, zal ik per 1 september officieel mijn ambt neerleggen *.

Een poos heeft u via dit medium niets van mij gehoord, daar ik druk doende was met een aanstaande verhuizing en te kampen had met digitale complicaties. Het laatste speelt op het moment van schrijven nog, vandaar dat ik dit bericht vanuit mijn eigen persoon en niet uit de hoedanigheid van Stadsdichter schrijf. Wellicht vond iemand het wel welletjes geweest zo en tja, dat kan ik dan ook wel weer begrijpen. Ik heb getracht een dichter voor alle bewoners van Vlaardingen te zijn, maar je zult altijd mensen tegen de haren in strijken of niet dat enthousiasme of medewerking krijgen die je verwacht. Het ene medium ontvangt liever géén copy van mij, een ander is verbolgen het niet te krijgen. ’t Blijft gewoon altijd lastig iedereen tevreden te stemmen. Nu ben ík meer dán tevreden over alle positieve reacties en participatie die mij ten deel zijn vallen.  

Nogmaals, ik heb het een zeer grote eer en bijzonder fijn gevonden de afgelopen twee/ twee-en-een-half jaar uw Stadsdichter te hebben mogen zijn.

Ik schrijf vlijtig voort en zal zeker nog van mij laten horen, bedankt!

Marjoleine van Aperen
 

* Officieel afscheidsmoment van mijn Stadsdichterschap  op 01-09/ 16.00 u./ Zomerterras Vld *Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date