Categorieën

Service

Stadsdichter publiceert nieuwe bundel vrij werk

Stadsdichter publiceert nieuwe bundel vrij werk
Uit

Stadsdichter publiceert nieuwe bundel vrij werk

  • Redactie
  • 28-09-2015
  • Uit
Stadsdichter publiceert nieuwe bundel vrij werk

VLAARDINGEN - Acht jaar na dato brengt kunstenaar Look J. Boden (41) eind oktober zijn tweede dichtbundel uit. In 2007 debuteerde hij met De Waan van de Nacht, een verzameling gedichten die hij in het voorgaande decennium geschreven had. Daarna bleef het rond Boden als dichter redelijk stil, totdat hij begin dit jaar werd benoemd als Stadsdichter. Sindsdien is zijn werk regelmatig te lezen in de Vlaardingse media.

"Ik heb ondertussen niet stilgezeten," haast hij zich te verontschuldigen. "Maar van schrijven kwam het vaak niet." Boden opereert op verschillende gebieden. Hij runt een ontwerpstudio en is sinds enkele jaren actief als (kunst)fotograaf. Daarnaast organiseerde hij diverse activiteiten voor Stichting Anders Kijken, waaronder de Vlaardingse Kunst- en Cultuurgids en de drukbezochte Pop-UP Galerie op de Hoogstraat.
Nu lijkt eindelijk de tijd rijp om weer een bundel uit te geven. "Sinds ik tot Stadsdichter ben benoemd, schrijf ik veel over Vlaardingen. Maar er ontstaan ook buiten dat werkgebied vrije gedichten over andere onderwerpen. Op een goed moment had ik er voldoende om er een fatsoenlijke bundel van te maken."


Waswater

De nieuwe bundel gaat Waswater heten en verschilt volgens Boden wel enigszins van zijn eersteling. "Ik heb in De Waan van de Nacht ook gedichten gepubliceerd, waarvan ik later vond dat ze nog niet rijp genoeg waren. Daar heb ik in Waswater wel voor gewaakt. Ook denk ik dat ik wat genuanceerder ben gaan schrijven, al staat er nog wel een aantal gedichten in die behoorlijk in het gezicht zijn," zegt hij met een knipoog. Werken als Liefdadigheid, Kinderfeestje en Doopvont liegen er niet om. Anderzijds neemt hij op zachte wijze afscheid van zijn schoonvader in het gedicht Klaar.

Hoewel Boden Stadsdichter is, staan er geen Stadsgedichten in Waswater. "Die kunnen mensen nu gewoon online lezen. Ik ben wel van plan ze te bundelen als ik deze taak neerleg. Maar dat duurt nog tot begin 2017, dus dat is voorlopig even afwachten." De presentatie van Waswater staat gepland op donderdag 29 oktober.