Categorieën

Service

Stadslandbouw Van Ruytenburch start door !

Stadslandbouw Van Ruytenburch start door !
Uit

Stadslandbouw Van Ruytenburch start door !

  • Redactie
  • 20-04-2016
  • Uit
Stadslandbouw Van Ruytenburch start door !

De jongste vrijwilliger Desmond aan het werk

VLAARDINGEN – De moestuintjes bij Albert Heijn waren weer een ‘hit’, maar voor het echte werk ga je toch naar Stadslandbouw Van Ruytenburch. Aan de Hofsingel werd gisteren een presentatie gegeven van wat er in het nieuwe seizoen op stapel staat, in de kassen aldaar en op de nieuwe akker bij Hoogstad, op het terrein waar de bekende dokter Moerman ooit woonde. De belangstelling voor het verhaal dat voorzitter Jan Robberegt en de vrijwilligers van de Stadslandbouw vertelden was daarbij groot.

Dat het hier allang niet meer gaat om bevlogen, idealistische, geitewollensokken dragende ‘figuren’ werd geïllustreerd door Desmond: de jongste vrijwilliger van 12 jaar oud die wekelijks langskomt en zich in het zweet werkt met veel plezier.

De Stadslandbouw heeft inmiddels op vele gebieden een belangrijke maatschappelijke functie: er wordt voedsel geproduceerd voor de voedselbank, in de kindertuintjes leren leerlingen van basisscholen alles over de natuur en bij Maaltijden op Maandag (MOM) worden elke twee weken allerhande Vlaardingers met elkaar in contact gebracht onder het genot van een heerlijke maaltijd.

Kortom, wat dreigde wegbezuinigd te worden zo’n twee jaar terug, is door een grote groep vrijwilligers sterker geworden en gegroeid. Nog steeds met steun van de gemeente, dat wel.

Wie meer wil weten over ‘boeren’ of mee wil helpen op het land of in de kassen kan veel informatie hier!  vinden.