Struinen door een ontwakende Broekpolder

06-04-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Zondag 10 april organiseren de Broekpoldergidsen een struinwandeling. Zij starten om 8.30 uur.

De gidsen leiden je zo snel als mogelijk van de gebaande paden naar de fraaie plekken waar je normaal niet zo snel aan toe komt. Je ontdekt, ziet, ruikt en voelt van alles wat de natuur ons in de lente te bieden heeft. Denk aan het frisse groen dat net boven de grond uitkomt, de eerste bloeiers en de eerste kleine beestjes. De runderen verstoppen zich ook graag in ‘ondoordringbaar’ terrein, dus wie weet komen we ze juist nu tegen. Hou er rekening mee dat het gebied drassig is!

Deelname aan de wandeling kost € 2 per persoon. Houders van de vrijwilligerspas betalen niets. De gidsen ontvangen je bij de picknicktafels in het Klauterwoud aan de Watersportweg, ongeveer 300 meter voorbij de Polderpoort. Zij geven het advies om kleding (lange broek) en schoeisel aan te passen aan de (weers)omstandigheden. Laarzen zijn voor deze wandeling het meest geschikt. Ook honden mogen meewandelen, maar wel aangelijnd.       

Je kunt je aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl  .  Om de kwaliteit van de wandelingen te waarborgen, heeft de groep per gids een maximale omvang. Als u zich niet aanmeldt kan het zijn dat u niet mee kunt.

Er worden maandelijks wandelingen georganiseerd. De volgende zijn de lentewandelingen op 24 april en 28 mei.

De volgende thema-wandeling is op 1 mei van 5.45 – 7.45 uur, de zogeheten vogelwandeling.

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: federatiebroekpolder.nl .

 

Gerelateerd