Subsidie Cultuur aanvragen weer bij gemeente

15-06-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen neemt de lopende contracten met organisatoren van culturele activiteiten over van de Vlaardingse Cultuur Stichting (VCS). Daarnaast heeft de gemeente voor 2016 nog een subsidiebudget van 80.000 euro beschikbaar voor incidentele culturele activiteiten. De VCS heeft onlangs in reactie op de Voorjaarsnota aangegeven te stoppen met haar werkzaamheden en de lopende zaken over te dragen aan de gemeente Vlaardingen.

De VCS beheerde gemeentelijke budgetten voor de cultuurinstellingen en het budget incidentele culturele activiteiten. Instellingen en organisatoren van culturele activiteiten konden bij de VCS een aanvraag doen voor een financiële bijdrage. De VCS beoordeelde de aanvraag en kende vervolgens wel of niet een bijdrage toe. De VCS sloot daarna een overeenkomst met de aanvrager.

De lopende overeenkomsten, bijvoorbeeld die met KADE40, Museum Vlaardingen en het Zomerterras, neemt de gemeente van de VCS over. Met de betreffende instellingen en organisatoren neemt de gemeente deze week contact op.

 

Vernieuwende, stimulerende en creatieve activiteiten


Een deel van het budget incidentele culturele activiteiten was nog niet toegekend door de VCS en komt terug naar de gemeente. De gemeente stelt dit bedrag van 80.000 euro alsnog beschikbaar als subsidiebudget voor 2016. Organisatoren van culturele activiteiten kunnen een aanvraag voor subsidie indienen bij de gemeente. Vernieuwende, stimulerende en creatieve activiteiten, die een bijdrage leveren aan een goede en prettige stad, het leefklimaat, de woonomgeving en de sociale samenhang, komen in aanmerking voor deze subsidie. Bij de VCS waren al diverse aanvragen ingediend. De gemeente neemt de nog niet beoordeelde aanvragen nu met voorrang in behandeling.

Meer informatie over het aanvragen van subsidies voor incidentele culturele activiteiten is te vinden op vlaardingen.nl .            Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date