Categorieën

Service

Succesvolle Open Muziekdag bij KADE40

Succesvolle Open Muziekdag bij KADE40
Uit

Succesvolle Open Muziekdag bij KADE40

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 29-03-2014
  • Uit
Succesvolle Open Muziekdag bij KADE40

VLAARDINGEN - Ondanks het fantastische mooie weer mocht het Centrum voor Kunst en Educatie KADE40 al gauw een paar honderd bezoekers ontvangen op zaterdag 29 maart. Op die dag waren de deuren geopend om kennis te maken met de vele vormen van muziek die je er via allerlei (proef)lessen kon ervaren. Daarnaast waren er ook optredens van het Kade 40 Kinderkoor, verschillende individuele zangers en docenten met eigen band of koren. Kortom, het was van elf uur ’s ochtends tot ongeveer vier uur ’s middags één en al muziek wat er klonk aan de Westhavenkade nummer 40.

,,Er zijn ook vandaag aardig wat volwassenen en kinderen die, enthousiast geworden door wat ze hier zagen en hoorden, zich ingeschreven hebben voor verschillende lessen’’, vertelt Wim Staessen, programmamanager Vrije Tijd van KADE40. ,,De dag begon natuurlijk al goed met de finale van een mini ‘So you think you can sing’, wat aansluit op actuele programma’s op tv. Al met al was het vandaag niet ‘loeidruk’, maar er waren wel voortdurend bezoekers in al die ruimtes. Gezellig druk, dat kun je dan weer wel zeggen.

,,Er is hier voor elk wat wils’’, vervolgt Staessen. ,,We hebben de ruimtes, de spullen en de docenten, dus wat je ook in welke muziekvorm wilt doen: het is allemaal aanwezig. De dag sluiten we af met de band ‘Raise the Ace’, een typisch voorbeeld van wat we vooral zoeken en willen stimuleren: muziekliefhebbers die elkaar hier treffen en besluiten samen te spelen, een band te vormen’’.

In een half jaar tijd heeft KADE40 fors aan de weg getimmerd met verschillende tentoonstellingen, uitgebreide lesmogelijkheden om jezelf te  bekwamen in al die vormen van beeldende kunst en nu ook dus uitgebreid muziekonderwijs. Wie een denkbeeldige lijn trekt tussen KADE40, de Stadsgehoorzaal en de Kroepoekfabriek komt tot een driehoek die een steeds steviger culturele basis vormt in Vlaardingen. 

KADE40

Westhavenkade 40, Vlaardingen

Meer over KADE40 →