Tentoonstelling over het Volksbos geopend

24-09-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In Museum Vlaardingen is momenteel een tentoonstelling te zien over het Volksbos. De tentoonstelling werd zaterdag 23 september geopend in  aanwezigheid van zo'n honderd belangstellenden. Aan de wanden van het museum zijn veel foto's te zien, net als de nodige artikelen uit de lokale kranten van 25 jaar geleden. Ook vee kindertekeningen hangen aan de muren. 

Onder de aanwezigen diverse initiatiefnemers van destijds die geen genoegen namen met de gedachte dat de besluitvorming rond de door de overheid geplande afvalberg al zover was gevorderd dat verzet zinloos was. Zoveel viel in ieder geval te lezen op een pagina met Gemeentenieuws uit groot Vlaardingen aan een van de muren. De werkelijkheid bleek weerbarstiger. Het verzet zegevierde dankzij de  'staatsgevaarlijke Vlaardingers', zoals Remi Poppe, een van de initiatiefnemers van toen, de bomenplanters zaterdag omschreef.

Voor de gelegenheid had het museum nog een extra boom gekocht voor in het bos. Wethouder Arnout Hoekstra mocht daar een bandje omheendoen. Dat brak echter meteen zodat deze 'plechtige' handeling voor de nodige hilariteit zorgde.

Nog eens terugkijken op het ontstaan van het Volksbos? Ga naar Museum Vlaardingen. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date