Terugblik op geslaagd Terras Theater

17-08-2020 Uit Redactie

Fotografie: Ron van Rutten

VLAARDINGEN - Afgelopen zondag liet de Stadsgehoorzaal met Terras Theater zien dat zij júist in deze tijden willen én kunnen doen waar zij mede voor op de wereld zijn: cultuur en positiviteit bieden aan de inwoners van Vlaardingen en omstreken. Zonovergoten volle terrassen met enthousiaste bezoekers zagen hoe drie theatrale acts langs de terrassen van de historische binnenstad trokken. Het theater kan daarmee terugkijken op een zeer geslaagde middag en kijkt uit naar het coronaproof najaarsprogramma in de Stadsgehoorzaal.

De theatrale middag begon om 13.00 uur toen twee ingenieuze vuilnismannen op Segways inclusief geluidseffecten de markt op kwamen rijden. Zij deden hun naam Poubelle, Frans voor prullenbak, eer aan en vermaakten de aanwezigen op de terrassen van Eetcafé Stam en PROOST bij El Loco niet alleen met hun passie voor recycling én vrouwelijk schoon in het publiek. Hun verfrissende aanpak was een welkome vorm van verkoeling tijdens deze onverwacht zonovergoten dag. 

Toen de vuilnismannen doortrokken naar het terras van Eetcafé de Waal zagen de toeschouwers op en om de terrassen op de Visbank drie elegante steltlopers vanuit de Stadsgehoorzaal over de Oude Havenbrug komen. De betoverende act Colors van Teatro Pavana lieten hun bontgekleurde gewaden dansen in de wind en op de muziek en creëerden zo een ware kleurenzee. De vele aanwezigen keken hun ogen uit en lieten hun enthousiasme blijken door het geven van een groot applaus.

De laatste act die zich bij de stoet voegde was Cabaret d’Amour door Dave van der Wal en David Severins. Zij lichtten een tipje van de sluier op over wat men kan verwachten tijdens hun romantische variétéshow op zaterdag 13 februari. In een mobiele setting, gecreëerd door een oude bakkersfiets met daarin grote ‘Theater’ letters, toonden zij een mix van zang, muziek, cabaret én jongleerkunsten. De interactie met en spontane serenades voor passerende fietsers, scooters en kinderen zorgden voor lachsalvo’s vanuit het publiek. Toen er spontaan een optreden werd gedaan voor het gezelschap van een 25 jaar getrouwd echtpaar was het feest écht compleet.

Voor het slotwoord verzamelde alle artiesten en theatermedewerkers zich op de Visbank waar directeur Renske Verbeek onder luid applaus liet weten zeer dankbaar te zijn voor de aanwezigheid en het vertrouwen van het Vlaardingse publiek en de hulp en steun van de vele vrijwilligers, de horeca, de gemeente, fondsen, bedrijven en particulieren bij de ontwikkeling van deze en toekomstige projecten. Door hun inzet en die van het theaterteam kan de Stadsgehoorzaal hun rol ook dit jaar, weliswaar bescheiden, blijven uitvoeren. 

Theaterprogramma

Naast het zorgen voor volle terrassen maakte de Stadsgehoorzaal ook van de gelegenheid gebruik om te vertellen over het coronaproof theaterprogramma in het najaar. De kaartverkoop voor de voorstellingen in het najaar is namelijk onlangs gestart en dit werd onder de aandacht gebracht door de kleurrijke theaterkrant uit te delen onder de terrasbezoekers en passanten. Liefhebbers van specifieke genres konden tevens online genreprogramma’s bekijken door de QR-codes achterop de speciale bierviltjes te scannen. Het volledige programma met onder andere Karin Bloemen, Sanne Wallis de Vries, Niels Geusebroek en Jandino is te bekijken op www.stadsgehoorzaal.nl.

Bekijk de foto'sGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date