Categorieën

Service

The Caffeine wint Eigenwijs! 2014

The Caffeine wint Eigenwijs! 2014
Uit

The Caffeine wint Eigenwijs! 2014

  • Redactie
  • 04-07-2014
  • Uit
The Caffeine wint Eigenwijs! 2014

VLAARDINGEN - Gisteravond heeft The Caffeine van het Stedelijk Gymnasium uit Schiedam de allereerste editie van EigenWijs in poppodium De Kroepoekfabriek gewonnen. In een strijd tussen tien scholen uit de regio, met zeven voorrondes en bijna dertig acts, kwam deze Schiedamse bands als beste uit de bus. Met een ijzersterke performance en steengoede act wisten de vier meiden zowel jury als publiek te overtuigen. Een prijzenpakket vol optredens en eeuwige roem in de vorm van een beker is gisteren in De Kroepoekfabriek overhandigd.

,,De vier dames hadden een hele originele benadering van de act met loepzuivere zang. Een mash-up van twee bekende nummers en een zelfgeschreven liedje waarin een krachtig verhaal zat met kop en staart met zelfs een paar indrukwekkende metaforen'', aldus de jury.

EigenWijs! is dé scholen battle voor alle middelbare scholen uit Vlaardingen, Maassluis en Schiedam. Van ruim dertig deelnemers in het totaal waren na alle voorrondes  Tessa Moerman, The Caffeine, Grace Asiamah, Nickzka, Harmony, Myrthe, Jacco, Jos & Joost, Keylis Alexander en wildcard winnaar HVC Band nog over. In een goed gevulde Kroepoekfabriek namen de negen finalisten het tegen elkaar op.

Uiteindelijk kwam The Caffeine als beste uit de bus. Behalve de titel Winnaar EigenWijs! 2014 en bijbehorende beker, wonnen zij een optreden in De Kroepoekfabriek tijdens een passend event, een optreden op het Vlaardingse UitFestival op zaterdag 13 september en een drie uur durende coaching op maat.

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →