Theater in KADE40

11-01-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - KADE40 biedt verschillende doelgroepen de kans om het podiumbeest in zichzelf te ontdekken. Kinderen kunnen terecht bij het Jeugdtheater Hofplein Vlaardingen, (jong)volwassenen leren improviseren en zichzelf verder ontwikkelen tijdens de Improvisatietraining. Komende week start er ook nog eens een theatergezelschap voor een bijzondere doelgroep.

 

Jeugdtheater Hofplein Vlaardingen

De theaterlessen van Jeugdtheater Hofplein Vlaardingen worden wekelijks op woensdagmiddag in de podium- en danszaal van KADE40 gegeven. Op dit moment worden er theaterlessen gegeven aan kinderen uit (basisschool)groep 3 t/m 8. De kinderen worden met eigen leeftijdsgenoten ingedeeld voor lessen dans, theater en zang. Het is tot half januari mogelijk in te stromen in een bestaande groep of nu al in te schrijven voor de cursussen seizoen 2016/2017. Meer informatie via het Jeugdtheater Hofplein, tel. 010-2435055.

 

Balder Theater

Dinsdag 12 januari starten de acteurs van het Balder theater met repeteren in de podiumzaal bij KADE40. Het Balder theater is een theatergezelschap voor acteurs met een verstandelijke beperking. Onder begeleiding van Maurice de Jong, theatermaker met een brede ervaring met deze doelgroep, zullen de acteurs wekelijks op dinsdag tussen 10.00 en 16.00 uur werken aan en repeteren voor scènes voor een voorstelling. Daarbij worden fysieke conditie, de stem, acteertechniek, improvisatie en samenspel intensief getraind. Het streven is om in een paar jaar uit te groeien tot een fulltime theatergroep die op (inter)nationale podia haar kunsten vertoont. Ambitieus, maar haalbaar. Zeker gezien de ervaring en contacten waarmee het Balder Theater werkt. De eerste drie acteurs staan te trappelen om te beginnen. Er is ruimte voor nog meer acteurs. Ken jij of ben jij iemand met een passie voor theater die in deze groep zou passen, meld je dan aan via info@baldertheater.nl  of kijk op baldertheater.nl

 

Improvisatietheater

Hoe fantastisch is het om jezelf vrije toegang te geven tot je eigen fantasie en daar iets zichtbaar moois van te maken voor publiek? Er is geen leukere manier om volledig in het hier en nu te staan dan door te improviseren. Op woensdag 17 februari start theaterdocent Gert-Jan Masselink een 10-weekse improvisatietraining. Hierbij gaat het om principes als samenspelen, ideeën toelaten en het accepteren van een spelaanbod. Go with the flow. De aan te leren principes geven houvast en zekerheid in je eigen scène. Een improvisatietraining is niet alleen interessant voor mensen die op een podium willen staan, maar ook voor hen die bijvoorbeeld in hun werksituatie wat losser kunnen reageren op nieuwe situaties. ‘De motivatie om te leren improviseren is belangrijker dan het talent’. De training start op 17 februari. Op 3 en 10 februari kan er een proefles gevolgd worden (kosten € 10,-, aan de deur te betalen). 

Meer informatie m.b.t. bovenstaande cursussen is te vinden op kade40.nl/theater  

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date