Tim Akkerman in de Kroepoekfabriek

18-04-2014 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Tim Akkerman werd bekend als frontman van de band DI-RECT. In 2011 nam hij afscheid en wist zich uiteindelijk te ontworstelen aan het imago van meisjes- en rockidool. Dit dankzij zijn ingetogen en zeer persoonlijke soloalbum Anno, waarmee hij toch overwegend positieve recensies scoorde. Waar sommige critici zijn muziek hier en daar nog wat ‘veilig’ vonden, bewees Tim Akkerman als persoon en muzikant eigenlijk het tegendeel; het vereist behoorlijk wat moed om je zo kwetsbaar op te stellen en een andere weg te kiezen dan het gebaande (DI-RECT) pad, om te kunnen doen waar je zelf écht in gelooft.

Nu kiest deze eigenzinnige singer-songwriter opnieuw andere muzikale wegen. Voor een nieuwe sound. Dit keer wordt het gaspedaal steviger ingetrapt, in vergelijking met Anno. Destijds werd de muziek van Tim Akkerman vergeleken met die van klassieke singer-songwriter als Paul Simon en Nick Drake en eigentijdjse troubadours als Tim Christensen. Het nieuwe album The Journey (release april 2014) doet meer denken aan het werk van Mumford & Sons, Ben Howard en zelfs Bruce Sprinsteen.

Op zaterdag 3 mei brengt Tim Akkerman zijn nieuwe ‘klassiekers in wording’ live ten gehore op het podium van De Kroepoekfabriek. Dit doet hij samen met een retestrakke live band, die er mede voor zorgt dat dit een avond belooft te worden vol verrassingen en muzikale hoogstandjes, die je nog lang bijblijft… Het concert begint om 23.00 uur. Kaartjes kosten twaalf euro (in de voorverkoop tien euro. Kaartjes bestellen doe je hier!Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date