Tineke Schouten in de Stadsgehoorzaal

07-10-2017 Uit Redactie

Fotografie: Roy Beusker

VLAARDINGEN - In de gloednieuwe theatershow kijkt Tineke Schouten nog eens goed naar haar eigen keuzes die ze in de loop van haar leven heeft gemaakt. Hoe is ze eigenlijk cabaretière geworden en waarom geen zangeres, wat ze eigenlijk wilde?

Het maken van al die keuzes mag soms best vermoeiend zijn, maar Tineke zou Tineke niet zijn als ze er ook niet de humor van inziet. T-Splitsing is meer dan ooit een persoonlijke show, maar natuurlijk mét de nodige typetjes waar we o zoveel van houden. Typetjes zoals de parodie op het narcisme van de media beluste Patricia Paay is dolkomisch en vlijmscherp. Als geheime vriendin van Mark Rutte laat ze de zaal bulderen, haar personage van een licht beschonken makelaarsvrouw die in Portugal de fado vakkundig verpest wordt goed ontvangen en haar vuilbekkende type Bep Lachebek is wederom verdwaald op Schiphol.

Tineke Schouten is al heel wat jaren in het theatervak te vinden en dat is te zien op het podium! Met een theatercarrière van 35 jaar en haar inmiddels 23ste onewomanshow lijkt ze niet te stoppen. Volgens het AD is T-Splitsing misschien wel haar beste voorstelling ooit gemaakt. Ze is een artieste van en voor het volk. “Ik maak voorstellingen voor de gezellige, opgewekte mens, de mens van hupsakee de schouders eronder, de mens die wat wil maken van zijn leven” vertelt Schouten.

Het belooft een mooie avond te worden, dus bestel je kaarten snel via www.stadsgehoorzaal.nl . Wees er snel bij want er zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar.

Donderdag 12 oktober 2017 Aanvang 20:15 uur (deuren open 19:15 uur), €38,00

Gerelateerd