Categorieën

Service

Top Bluesrock met Ruben Hoeke

Top Bluesrock met Ruben Hoeke
Uit

Top Bluesrock met Ruben Hoeke

  • Redactie
  • 09-09-2017
  • Uit
Top Bluesrock met Ruben Hoeke
VLAARDINGEN - Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 toert hij onafgebroken door Nederland en speelde hij op festivals over de hele wereld. Op zaterdag 16 september staat hij in het Vlaardingse poppodium ter ere van zijn 25-jarig jubileum.

Rubens staat van dienst is indrukwekkend. Hij speelde samen met onder andere Thé Lau en Skelter. Al ruime tijd staat de Ruben Hoeke Band centraal in zijn ambities. De formatie bracht in 2006 hun debuutalbum ‘SUGAR’ uit en twee jaar later werd Ruben door collega gitaristen uitgeroepen tot ‘Nederlands Beste Gitarist’. Dat pad leidde hem tot een samenwerking met gitarist Mick Taylor, die bekend is van The Rolling Stones. Het derde album ‘LOADED’ verscheen in 2013 en werd uitgebracht in een volledig uitverkocht Paradiso. Het meest recente album ‘Sonic Revolver’ stamt uit 2016 en wordt gezien als een van de beste albums van 2016 in het genre. Het succes duurde voort met een tour met niemand minder dan Jan Akkerman. Diverse media omschrijven Ruben als een stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen. De benoeming tot “Beste Blues-Rock Gitarist van de Benelux” en ook de “Dutch Blues Award” mag hij op zijn conto schrijven.


Ouborg en De Reus

Het support komt van akoestisch duo Ouborg en De Reus, bestaande uit Istvan Ouborg en Iwan de Reus op gitaar en zang. Zowel Istvan als Iwan zijn al jaren aan het werk in de muziek. De muziek van Ouborg en De Reus is dynamisch en breed, van easy listening, tot stevige rock en alles wat daar tussen in ligt!

RUIBEN HOEKE BAND: 25 JAAR, ZATERDAG 16 SEPTEMBER 2017

DEUR OPEN: 20:30 UUR | START: 21:00 UUR | VVK 15 EURO | DEUR 17,50 EURO

KAARTEN VERKRIJGBAAR OP WWW.KROEPOEKFABRIEK.NL

Poppodium De Kroepoekfabriek

Koningin Wilhelminahaven ZZ 2a, Vlaardingen

Meer over Poppodium De Kroepoekfabriek →