Trekschuiten: de intercity van vroeger

29-06-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - zaterdag 2 juli wordt om 14.00 uur de pop-up expositie ‘Trekschuitverbindingen in Vlaardingen’ in het Erfgoedlab van Museum Vlaardingen geopend met twee lezingen, gebaseerd op historisch onderzoek.

Om 14.00 uur zal Jacques Moerman starten met de lezing “De trekvaartroute Delft - Maassluis/Vlaardingen”. Na een korte pauze zal Lisanne van den Bulk dieper ingaan op de trekvaart in Vlaardingen in haar lezing “Trekschuitdiensten vanuit Vlaardingen”.

De trekvaartverbinding naar Delft heeft van 1654 tot begin jaren twintig van de twintigste eeuw gefunctioneerd en vormde ‘de intercity’ van de Gouden Eeuw. Het was dé manier voor mensen om de grotere steden te bezoeken en hun goederen te vervoeren.

Het Erfgoedlab en de lezingen worden in samenwerking met de gemeente Vlaardingen mogelijk gemaakt en zijn gratis toegankelijk. Voor een bezoek aan de collectie en de tentoonstelling ‘Fishy Fashion’ in het Museum Vlaardingen en geldt het gebruikelijke tarief. Voor meer informatie: museumvlaardingen.nl .

Gerelateerd