Tsjechische band op Zomerterras.

04-08-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen heeft al sinds 1992 een vriendschapsband met de Tsjechische plaats Moravska Trebova. Dat heeft tot vele mooie ontmoetingen en resultaten geleid. Vlaardingen en Moravska Trebova werken samen en inspireren elkaar hoewel hun geschiedenis sterk verschilt en ze meer dan duizend kilometer uit elkaar liggen. De “Stichting Vrienden van Moravska” onderhoudt de contacten met onze partnerstad.

Dit jaar zal er voor het eerst een band uit Moravska Trebova optreden op het Zomerterras. Op vrijdag 12 augustus om 20.00 uur zal de ProcNe band  zijn opwachting maken op het kleine podium.

De ProcNe band (Proc Ne betekent “Waarom niet ?”) bestaat sinds 1999 en speelt naast eigen songs ook blue grass en countrymuziek. De band bestaat uit zes leden tussen de 30 en 63 jaar. Zij spelen gitaar, mandoline, banjo, klarinet, contrabas  en drums. De band komt uit Moravska Trebova, maar geeft ook concerten op regionale en landelijke festivals in Tsjechië. Ook heeft men verscheidene keren opgetreden in een andere partnerstad: Banska Stiavnica in Slowakije.  Zij hebben twee Cd's uitgebracht: In 2005: “Z mesta ven”( Out of the city) en in 2013 “Rad se toulam”( I like to wander)

Naast het optreden op het Zomerterras zal de band op zaterdag 13 augustus om 15.00 uur optreden voor de bewoners van het Zonnehuis. Op zondag 14 augustus reist men weer af naar Moravska Trebova.

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date