Twee Vlaardingse kunstenaars in de Groene Luiken

22-05-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In aanloophuis De Groene Luiken is tot en met 3 juli een expositie te zien met werk van Arjen Korpershoek en John Laurens. Een bijzondere combinatie, omdat Arjen les heeft gehad van John. Arjen Korpershoek is een geboren en getogen Vlaardinger. Hij schilderde en tekende al op jonge leeftijd (autodidact). Later heeft hij les gehad op de Vrije Academie in Den Haag en Vlaardingen. Kunstenaar John Laurens heeft hem op weg geholpen zijn creativiteit nieuw leven in te blazen. Momenteel bestaat zijn werk uitsluitend uit portretten in acryl en olieverf. Hij zegt hierover: ,,Realistische werken van figuren en gezichten, teken en schilder ik het liefst. Modeltekenen en portretteren van mensen van verschillende rassen en culturen zijn en blijven heel inspirerend om mee bezig te zijn. In mijn werk spelen daarbij kleur en sfeer een belangrijke rol.'' 

Ook John Laurens ( magisch realist) schildert al bijna zijn hele leven. Hij kwam ter wereld in Surabaya en woont al lang in Vlaardingen. Hij is autodidact, maar heeft zich in 1984 bij Galerie De Duig in Vlaardingen, door  Aad Hofman en Dick Cats de fijnere kneepjes laten bijbrengen. John exposeert regelmatig in het land en ook voor Arjen is het niet de eerste keer. Een werk van John heeft zelfs een vaste plek in het Vlaardings museum, namelijk een portret van Dr. Moerman. John geeft samen met zijn vrouw, Monique Laurens-Breve, teken- en schilderlessen voor zowel beginners als gevorderden. 

U bent tijdens de openingstijden van het aanloophuis van harte welkom om de expositie te komen bekijken. Deze tijden: zaterdag tot en met dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur en de andere dagen van 11.00 tot 13.45 en van 14.15 tot 17.00.

Gerelateerd