Van Alles Wat in de Duig

02-05-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Van 7 tot en met 29 mei exposeren maar liefst acht kunstenaars een selectie van hun werk in Galerie De Duig. De expositie ‘Van Alles Wat’ is een expositie met verschillende disciplines, zoals de titel eigenlijk al verraad. Aad Hofman, Sabine Delhez, Hieke Meppelink, Astrid van Belle, Marloes Henger, Ilona Bruins, Robert Daalmeijer en Ben Kleyn tonen u een selectie van hun werk.

Aad Hofman komt dit keer met een aantal grotere doeken. Hofman is een fijnschilder puur sang. Of zijn werk nu groot is of klein, het blijft altijd even fijn geschilderd. Hij is zoals sommigen hem noemen een stilte schilder. Zijn werk straalt dan ook een verstilling uit die je zelden tegenkomt in de schilderkunst.

Hieke Meppelink is niet alleen beeldhouwster. Sommigen zullen haar dan ook kennen als sopraanzangeres. Uiteraard komt zij niet zingen, maar laat zij een andere kant van zichzelf zien bij ons in De Duig. Meppelink maakt prachtige bronzen beelden en exposeert verspreid door het land in verschillende galeries. Met trots mogen wij haar werk tentoonstellen tijdens deze expositie.

Sabine Delhez is een echte paardenliefhebber en menig paard is dan ook door haar geportretteerd. Zij doet dit zowel in opdracht als in haar vrije werk. Delhez schildert niet alleen op doek, maar ook op muren. Zij heeft een aantal horecazaken in Vlaardingen ooit voorzien van prachtige muurschilderingen, maar dit keer komt zij uiteraard met een aantal werken geschilderd op doek; prachtige, realistisch geschilderde paardenhoofden in een abstracte omgeving.

Astrid van Belle is een miniatuurschilder. Haar werk is heel minutieus en fijntjes vervaardigd met zowel de penseel als met air brush. Zij schildert op verschillende materialen, maar één daarvan is op veren van vogels. Inderdaad, hoeveel geduld moet je daarvoor hebben? Het werk van Van Belle onderscheidt zich dan ook volkomen van het alledaagse en is een lust voor het oog!

Ilona Bruins gebruikt een eigen techniekmix van collage en assemblage van verschillende textiele elementen. Zij componeert hier de labels, linten en wasvoorschriften uit kleding en textiel. Bruins haalt haar inspiratie uit één of meerdere woorden op de labels, deze combineert  zij met een tweedehands lijst, die zij vooraf heeft uitgezocht. Hierna gaat Bruins aan de slag en laat zich meevoeren met het verhaal dat hierbij is ontstaan. Zij brengt oude materialen samen in een nieuw verfrissend kunstwerk.

Marloes Henger tekent prachtige portretten omringd door bloemen en vleugels van vlinders. De materialen die zij hiervoor gebruikt gaan van balpen tot en met kleurpotlood. Het werk van Henger heeft iets romantisch en dromerigs; het laat de toeschouwer even meekijken in haar wereld. Henger is autodidact en wij van Galerie De Duig zijn bijzonder blij dat zij haar werk wilt laten zien tijdens deze expositie.

Ben Kleyn is fotograaf. Hij portretteerde al veel bekende en minder bekende Nederlanders, maar Kleyn is bovenal een echte kunstenaar te noemen. Zijn foto’s zijn intrigerend en vernieuwend; ieder exemplaar vraagt om een antwoord en opheldering. Hij laat je vanaf dat moment  een eigen verhaal vertellen. Kleyn laat op deze expositie een selectie zien van de serie Rotterdam by tram, foto’s gemaakt met één klik!

Robert Daalmeijer komt met schilderijen die verder gaan dan een foto vertelt, voorbij de werkelijkheid zou je kunnen zeggen. Hij streeft niet naar een perfecte weergave, maar laat ook graag zijn fantasie los op wat hij waarneemt waardoor er vaak iets magisch ontstaat in het werk.

De expositie ‘Van Alles Wat’ is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen van 7 t/m 29 mei in Galerie De Duig aan de Landstraat 29. De Duig is geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Voor meer informatie over deze expositie: galeriededuig.nl

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date