Varend Corso toch bij buren in Maassluis

24-01-2017 Uit Redactie

VLAARDINGEN/MAASSLUIS – De organisatie van het Varend Corso is teruggekomen van haar besluit dit jaar niet door Maassluis te varen. Eerder besloot  de organisatie te kiezen voor Den Haag en Scheveningen in plaats van Maassluis en Maasland, daarbij mogelijk gestimuleerd door het bedrag van €20.000 dat genoemd werd als bijdrage van Den Haag. De route zou dit jaar nog wel door Vlaardingen voeren, maar volgend jaar zou ook dat, volgens vele bronnen, voorlopig afgelopen zijn.

De organisatie zelf gooit het ‘voortschrijdend inzicht’ op het onvoldoende de veiligheid van bezoekers, op bepaalde punten, op de route naar Den Haag te kunnen garanderen. Waarschijnlijk hebben de massale protesten uit Maassluis en Maasland en het organiseren van een alternatief corso vanuit Maasland ook een rol gespeeld.

De organisatie verklaart op haar website het volgende: ,,Een Westlands Varend Corso organiseren is en blijft altijd ook na 20 jaar nog steeds een uitdaging. Elke verandering vraagt om andere veiligheidsvoorzieningen, andere financiële middelen – maar ook aan draagvlak binnen bestaande deelnemers, sponsoren en uiteraard onze trouwe fans. Vanavond heeft het bestuur besloten de route van 2016 ook in 2017 te gaan varen. Helaas zal hierdoor de financiële uitdaging voor het Corso om rond te komen groter worden. Maar door hiermee het Westlands feest weer terug laten komen op zaterdag, brengt ons hopelijk voldoende nieuwe sponsors om het feest tijdens dit 20-jarig jubileum jaar nog groter te vieren’’.Gerelateerd