Verslag over een cultuurreis naar Syrië.

15-09-2016 Uit Redactie

VLAARDINGEN - In de Serie “Zin op Zondag”, is op 18 September kunsthistorica Willy Atema te gast in De Windwijzer. Dit jaar kwamen ze vooral uit Syrië: mensen die  alles wat voor hun vertrouwd was moesten verlaten. Zij hadden geen andere keus dan te vluchten. Wat was die wereld die zij verlieten? Wat zijn de achtergronden van de oorlog die daar woedt? Wat is de rol van de Westerse wereld? Welke rol speelt de religie?  Willy Atema reisde door dit land toen geweld nog niet aan de orde van de dag was. Daarna is het land haar alleen maar meer gaan  boeien.

Willy houdt een cultuur-historische lezing die voor iedereen begrijpelijk is. Zij gaat nadrukkelijk in op de achtergronden van een wereld waaruit  zovelen uiteindelijk geen andere keus hadden dan te vluchten. Een enkele keer vraagt Ahmed op deze middag de aandacht. Hij is één van die mensen die uit Syrië komt. Hij  begeleidt zichzelf op de oet en zingt liederen van verlangen. Indrukwekkend om hem op deze middag te horen. Natuurlijk gaat het uiteindelijk ook deze middag om u. U, één van de mensen die behoort tot een land, waar zij die hun thuis moesten verlaten, zijn terecht gekomen.

Het programma start om 15.00 uur. Ter bestrijding van de kosten zal er een vrijwillige bijdrage worden gevraagd.

De Windwijzer bevindt zich aan de Schiedamseweg 95. U kunt zich opgeven via info@dewindwijzer.nl of telefonisch bij De Windwijzer, tel.010-434 78 87.

 

Gerelateerd