Vertelconcert in de Windwijzer

11-09-2018 Uit Redactie

VLAARDINGEN - Op donderdag 20 september is er in het kader van de Vredesweek in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 een vertelconcert met als titel ‘Alhambra revisited’. Het concert begint om 20.00 uur. Voorafgaand is er om 18.00 uur een multiculturele maaltijd.

Uit de ontmoeting van moslims, joden en christenen in Middeleeuws Spanje ontstond een bijzondere smeltkroes van muziek, poëzie en verhalen. Het Alhambra-paleis in Granada staat symbool voor een muzische ontdekkingsreis naar dat rijke verleden. In dit vertelconcert klinken niet alleen Sefardische (Spaans-joodse) liederen, Arabo- Andalusische muziek en andere oriëntaalse stijlen, maar worden ook oude legenden over het Alhambra tot leven gewekt.

Opvallend aan deze voorstelling is ook dat meerdere culturen samenkomen in de uitvoerenden: twee Nederlandse muzikanten op viool en klarinet, Monique Lansdorp en Gottfrid van Eck, spelen samen met Rolinha Kross, een joodse zangeres (met Surinaamse en Tsjechische roots) en Haytham Safia, een Arabisch-Israëlische ud-speler. Verteller is Gottfrid van Eck. Vóór de voorstelling is er de gelegenheid om, samen met Vlaardingers uit alle windstreken, van een multicultureel maaltijdbuffet te genieten.

Kosten : € 10,- (voorstelling) / € 15,- (maaltijd + voorstelling). Aanmelden voor de voorstelling of voor maaltijd+ voorstelling via info@dewindwijzer.nl.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date