Vierde Slag om het Anker in het Delta Hotel

04-11-2014 Uit Advertorial

VLAARDINGEN - Op zaterdag 8 november 2014 wordt voor de vierde keer de ‘Slag om het Anker’ georganiseerd in het Delta Hotel. Bij dit jaarlijks terugkerende evenement wordt het Gouden Anker verdedigd door de WeespertrekvaartMannen uit Amsterdam, de winnaar van afgelopen jaar. De Slag om het Anker is echt een dagje uit voor de hele regio. In de wandelgangen van het Delta hotel staan kraampjes met oude ambachten, proviand en neut.

In diverse zalen van het Delta Hotel vinden de optredens plaats. Dit jaar wordt er ook weer gezongen door de koren op partyschip De Diane. Een professionele jury zal de koren beoordelen. Naast het Gouden Anker wordt er ook weer de 'Slagboom Vlaardingen' publieksprijs en 'De Vlaerdinger' aanmoedigingsprijs uitgereikt door Cees Oosterom, wethouder van cultuur. 

De elf koren die dit jaar deelnemen zijn Fermáta (Moravská T%u0159ebová, Tsjechië), Shanty-Chor Wremen (Duitsland), WeespertrekvaartMannen (Amsterdam), Mixed Voices (Rotterdam), Shantykoor Midscheeps ( Leidschendam), Barbershopkoor Soundwaves (Hellevoetsluis), Zanggroep Ratatouille (Vlaardingen), Schiedams Shantykoor Stuurloos, Shantykoor de Vlaerdingse Maatjes, Shantykoor Vlaardingen en Shantykoor de Vlaardingse Muiters. Gezamenlijk wordt er dus uit 300 keeltjes gezongen. 

Het festival is bijna uitverkocht, de laatste kaarten zijn te koop aan de receptie van het Delta Hotel à € 15,- per stuk (incl. Captain’s Dinner, excl. drankjes). Voor drankjes en lunch zijn consumptiemunten te koop op de dag zelf aan de receptie. 

Programma zaterdag 8 november 2014:
11.00 – 11.45 Entree met koffie en Vlaardingse ijzerkoekjes
11.45 – 17.00 Koren concours, met mogelijkheid voor lunch
17.00 – 18.30 Captain’s Dinner 'Delta Style' met optreden van Spek & Boogert
Vanaf 18.30 Prijsuitreiking en after party.

Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date